Kozák Tokióban újra triplázhat

  •  
  •  
  •  

Kajakkirálynőnk, Kozák Danuta nem indul a szegedi országos bajnokságon, de nem kétséges: a 2021-es olimpián ismét csúcsformában szerepel majd. A legutóbbi szolnoki edzésverseny után Szegeden, az augusztus 24. és 26. közötti soros magyar bajnokságon sem ül kajakba ötszörös olimpiai bajnoknőnk, a 33 éves Kozák Danuta.

– Közösen rögzítettem vele és az edzőjével, hogy mikor és milyen módon kezdi a felkészülést, most azonban még pihen – újságolja a Borsnak Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – A 2019-es vb-n egyes hajóban sérülése miatt nem úgy szerepelt, miként azt várta magától, ráadásul az előírtnál könnyebb hajójuk miatt kizárták őket a kettesek 500 m-es viadalából. Ezeken túltette magát! Ősszel olyan felkészülésbe vág bele, aminek Tokióban klasszisához méltó végeredménye lesz. Számtalanszor bizonyított, ő az a versenyző, aki mindenre képes.
Vajon egyesben, párosban és négyesben is sziporkázik, amint tette azt a 2016-os riói játékokon? – kérdezzük szakembertől.

–Arról korai beszélni, hogy melyik hajóegységben és kivel rajtol az olimpián, de biztos: rá minden körülmények között számíthatok. Kérdem én: miért kizárt az újabb triplázása?
Az előírt válogatókon persze indulnia kell, de Hüttner úgy véli, Danuta ezeket a kötelező lépcsőfokokat sikerrel veszi. Amúgy női kajakosaink valamennyi ötkarikás kvótát besöpörték, ezért a szakember nyugodtan alhat, elvégre Kozák az öt olimpiai babérja mellé 14 vb- és 16 Eb-aranyérmet is szerzett már.

, , ,