•  
  •  
  •  

Csodálatos képekkel örökí­tet­ték meg az UTE és az ön­kor­mányzat nyári napközis tábo­rának kalandjait az újpesti gye­rekek. A festményekből pe­dig kiállítás nyílt a Károlyi iskola galériájában.

Hat héten át táborozhattak a gyerekek a Csokonai suliban és az UTE sportlétesítményeiben. Egész nyáron rengeteg kalandban és persze sportban lehetett részük. Az újpesti napközis táborok sajátossága immáron harmadik éve, hogy minden gyerek megtalálhatja a magának való mozgásformát, de például városnézésre, fürdőbe, moziba, állatkertbe és Szentendrére is elmehettek az iskolások. Hogy ne múljon el nyom nélkül a nyár, a gyerekek a turnusok végén lerajzolták élményeiket és érzéseiket, Tuza Márta, a Károlyi művészet- és rajztanárnője pártfogásával.

Trakperger Árpád szervezési igazgatóban merült fel az ötlet, hogy rendezzenek kiállítást a legszebb képekből az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban. Az intézmény vezetője, Hirmann László támogatta a kezdeményezést, így szeptember 30-án meg is nyílt a diákok tárlata, a Magyar Diáksport Napja alkalmából.

Az ünnepélyes megnyitón, amelyen részt vett Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerület Központ igazgatója is, Hirmann László igazgató úgy fogalmazott, akár a suszter széke, a nyári tábor is három lábon áll.

Az első az UTE, amely fantasztikus sportprogramokat szervez minden nyáron az újpesti diákoknak. A második az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, ami otthont ad és biztosítja az intézményi feltételeket a táborokhoz. A harmadik láb pedig Újpest Önkormányzata, hiszen a város finanszírozza a táborozó gyerekek szünidei programjait.

Márpedig ekkora, több mint kétezer gyereket fogadó nyári tábort kizárólag Újpesten rendeznek, más kerületekben nem. A megnyitón a táborok lelke, Trakperger Árpád is beszélt, hiszen Árpi bácsi, az UTE elnökségi tagja, a táborok elkötelezett szervezője, a gyerekek állandó társa nyaranta.

Tuza Márta, aki 6 héten át vezette a nyári táborok művészeti foglalkozásait, elmondta, hogy most 45 képet állítottak ki a Károlyiban. A kiállítás október 13-ig tekinthető meg a Károlyiban.

, , , , , , , , , , ,