•  
  •  
  •  

Az UTE kajakozó klasszisa, Lucz Anna aranyérmet szerzett 200 méter egyesben a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon.

A hazai pályán vízre szálló magyar versenyzők egy-egy arany- és bronzérmet gyűjtöttek június 14-én pénteken 200 méteren. Ezen a versenynapon kizárólag olyan számokban rendeztek döntőt, amelyek nem szerepelnek az olimpiai programban.

A női kajak egyesek sprintversenyében az UTE párosban világ- és Európa-bajnok sportolója, Lucz Anna nagyszerűen rajtolva szerezte meg a győzelmet, a Kurucz Levente (Plastex Kanizsa KKK) és Opavszky Márk (MTK) kajak kettes pedig hatalmas csata után lett harmadik a legrövidebb távon.

fotó: UTE.hu

„Nagyon jó pályát mentem. Az volt a tervem, hogy csak magamra koncentrálok, senki mással nem foglalkozom. Éreztem, hogy jó volt a rajt és utána már magabiztos voltam. Idén csak ötszázra készültünk, ez volt a második pályám kétszázon. Lehet, hogy ennek köszönhető, mert ha az ötszázat végig bírom, akkor a kétszáz is gyorsabb” – nyilatkozott győzelméről Lucz Anna.

A 25 éves versenyző egyesben az első sikerét aratta a kontinensbajnokságon, egyben a hazai csapat második aranyát szerezte a gyorsasági versenyeken.

ÚN

, , , ,