Az UTE-s Márton Viviana is ott lesz a párizsi olimpián

  •  
  •  
  •  

Február 10-én vasárnap két magyar tekvondós, Józsa Levente és az UTE színeiben versenyző Márton Viviana is olimpiai kvótát szerzett a Szófiában rendezett kvalifikációs tornán.

A 18 éves, junior Európa-bajnok Márton Viviana a 67 kilogrammosok küzdelmi kategóriájában először montenegrói riválist győzött le két menetben, majd – már a legjobb nyolc között – 2-0-ra nyert lett ellenfelével szemben. A döntőben a magyar tekvandós a holland Amy Mink felett aratott győzelmet úgy, hogy az első és a második kétperces küzdelemben is egyértelműen jobb volt, ezzel megváltotta jegyét a júliusban startoló ötkarikás játékokra. A Madridban élő Márton egy hónapja igazolt át spanyol klubjából az UTE-ba.

A TFSE 21 éves versenyzője, Józsa Levente szintén diadalmaskodott, a döntőben óriási fölénnyel győzte le az izraeli Nimrod Krivishkiyt, így ő is utazhat a párizsi világjátékokra. Márton Viviana ikertestvére, Luana is megpróbálkozott az olimpiai kvótaszerzéssel, neki azonban nem jött össze a bravúr, a legjobb nyolc között kikapott a 2016-os olimpiai bronzérmes iráni Kimia Alizadeh Zenozitól.

ÚN

fotó: Újpesti Torna Egylet /UTE/ (facebook)

, , , , ,