Megmenekült a Hajógyári-sziget

  •  
  •  
  •  

Júliusban derült ki, hogy a kormány gátrendszert tervez a Hajógyári-szigetre, hogy a területen egy sportakadémiát hozzon létre. A tiltakozás hatására lemondtak a tervről, az árvízvédelmi beruházás engedélyeztetése a háttérben azonban mégis folytatódott.

A „káros, indokolatlan és túlméretezett” fejlesztés ellen a WWF Magyarország petíciót indított, amelyről az Újpest Média is beszámolt.

Az illetékes hatóság szeptember 24-én mondta volna ki a végső döntést, de az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2020. szeptember 23-án visszavonta a Hajógyári-sziget árvízvédelmi fejlesztésére vonatkozó kérelmét, és ezzel megszűnt az engedélyezési eljárás.

„A Hajógyári-sziget ügye is megmutatta, hogy mennyit számít a közösség ereje. Sem Budapest lakosai, sem a társadalmi szervezetek nem hagyják már szó nélkül a környezetromboló beruházásokat. A szeptember 17-én elindított petíciónkat egy hét alatt közel 10 000-en írták alá, akiknek ezúton is köszönjük, hogy kiálltak a sziget megóvása mellett” – mondta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

, , ,