Mégsem lesz jubileumi Apostol-koncert az Arénában

  •  
  •  
  •  

Elmarad az Apostol együttes augusztus 28-ai koncertje. A zenekar új időpontban, 2021. március 7-én ünnepli 50 éves működését a Papp László Budapest Sportarénában.

Ahogy portálunk is beszámolt róla, július végén a kormány úgy döntött, hogy augusztus 15. után sem engedélyezi az 500 fősnél nagyobb rendezvények megtartását. Ennek ellenére a Broadway Jegyiroda úgy döntött, hogy augusztus 28-án megtartja az Arénában az Apostol születésnapi koncertjét.

A szervezők azzal indokolták a döntésüket, hogy a hatályban lévő jogszabályok értelmében az esemény létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik. Azt írták, hogy a közönség biztonsága érdekében megteszik és betartják a szükséges egészségügyi és biztonsági intézkedéseket.

A bejelentés után kapott hideget-meleget a zenekar, amelynek frontembere, Meződi József, az ATV megkeresésére elmondta, mivel szerződés köti őket, nem mondhatják le a rendezvényt, ha a szervezők úgy döntenek, hogy meg akarják tartani.

Kovács Zoltán, a koncertet szervező Broadway Event ügyvezető igazgatója a döntés kapcsán arra hivatkozott, hogy az augusztusi fellépés ahhoz a szabályzathoz igazodik, ami a színházak működését is biztosítja, így azt szerinte meg lehet tartani.

Meggondolták magukat

Hétfő este azonban a Facebookon a zenészek egy videóüzenetben, a szervezők pedig egy ehhez csatolt közleményben tájékoztatták a nyilvánosságot és a közönséget arról, hogy közösen úgy döntöttek, inkább elhalasztják az Apostol augusztus 28-ára meghirdetett 50 éves jubileumi buliját, és új időpontban, 2021. március 7-én tartják meg a koncertet.

“Kedves barátaink és rajongóink! Szeretettel köszöntünk mindenkit az Apostol együttes nevében. Szeretnénk egy nagyon fontos bejelentést tenni. Ez a bejelentés arról szól, hogy az augusztus 28-ai koncertet hosszú huzavona után, keserves kínok közt megszülve úgy döntöttünk, hogy áthelyezzük egy másik dátumra”

– tájékoztatott a videófelvételen a zenekar frontembere, Meződi József.

“A szervezőkkel természetesen egyetértésben, ugye természetesen ez is azért született meg ez a döntés, mert kaptunk olyan információkat, hogy nagyon sokan nem mernének eljönni erre a koncertre. Márpedig az a 10 ezer ember, aki megvásárolta a jegyet a koncertre, nagyon jó lenne, ha március 7-én az új időpontban velünk együtt ünnepelné az Apostol együttes 50 éves évfordulóját”

– tette hozzá Németh Zoltán.

, , , , , , ,