•  
  •  
  •  

496 négyzetméternyi járdát újít fel, illetve 179 négyzetméternyi gyeprácsos parkolóhelyet alakít ki az újpesti önkormányzat a Szent Imre utcában. A munkálatok jelenleg a Spar és az OBI mögötti szakaszon tartanak.

Évek óta megkeseríti a lakók és az arra közlekedők életét, hogy a Szent Imre utca, Leiningen Károly utca és Bajza József utca által határolt szakaszán rossz, göröngyös a járda, illetve, hogy az autóknak a gödrös, homokos-köves felületeken kell parkolniuk. Szécsi Péter Pál, a körzet önkormányzati képviselője most örömhírrel szolgált az itt élők számára:

„Végre kulturált járdát és gyeprácsos parkolókat kaphat a környék, első ütemben a Bajza utca és a Leiningen utca között. Aki ismerős a környéken, az tudja, hogy milyen élhetetlen állapotok uralkodtak itt: az ember vagy gödörben parkolt, vagy derékig sárban állt, amikor kilépett a kocsiból”

– fogalmazott a politikus, aki szerint épp itt volt az ideje annak, hogy lépjen a városvezetés.

Bár a IV. kerület is nehéz anyagi helyzetben van, akadnak olyan beruházások, amelyekről nem lehet lemondani. Dr. Trippon Norbert gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármester ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

„Tizennégy gyeprácsos parkolót alakítunk ki a Szent Imre utcában, és felújítjuk a már gyalog, babakocsival, rollerrel és biciklivel is használhatatlanná vált, veszélyes járdát. Most ez a szakasz kulturáltabbá, élhetőbbé és biztonságosabbá válik.”

Elmondta azt is, hogy néhány hét múlva a Bajza József utca és a Dessewffy utca közötti szakaszon is megkezdődhet a felújítás és a parkolók rendezése. Ennek a résznek a tervezési munkálatai ugyanis párhuzamosan zajlanak a mostani kivitelezéssel.

Az alpolgármester hozzátette: a projekt nemcsak az önkormányzat, hanem a helyi közösség érdeme is, amely rendszeresen egyeztetett Szécsi Péter Pállal:

„Ezúton is köszönjük nekik, hogy fontosnak tartják a lakókörnyezetük állapotát és kiállnak az érdekeikért, hiszen nemcsak nekik, hanem sok ezer újpesti számára is kulturáltabbá válhat ez a nagy forgalmú útszakasz.”

, , , , , ,