•  
  •  
  •  

Újabb nagyszabású korszerűsítés fejeződött be az Újpesti Szakorvosi Rendelőben: az Egészséges Budapest Program első ütemében kibővült és megújult a tüdőgyógyászat. Az immár 220 négyzetméteres területen a korábbiak mellett új kezelésekre is lesz mód – nyilatkozta portálunknak Rimay Andrea, az SZTK kommunikációs tanácsadója.

A 2019-ben indult egészségfejlesztési program keretében Újpest két ütemben összesen 785 millió forintot kapott a kerületben élők egészségét szolgáló beruházásokra, amelyet az önkormányzat saját forrásokból egészített ki. A program keretében már megvalósult az épület komforthűtése (megépült a déli oldal árnyékolása), majd 2020-ban befejeződött az intézmény teljes klimatizációja.

Varju László, Déri Tibor, Trippon Norbert és Perneczky László

2021-ben kezdődött és alig egy év alatt be is fejeződött a több mint 10 éve üresen álló hetedik emelet rekonstrukciója, ahol május másodikán megnyílt a mozgásszervi kezelésekre, rehabilitációra lehetőséget teremtő, magas színvonalú mozgásrehabilitációs centrum.

Ugyancsak 2022-ben került sor az igazgatóság részleges felújítására is.

Az Egészséges Budapest Program utolsó fázisa az alig egy hónap alatt megújult és kibővült tüdőgyógyászat június 27-ei ünnepélyes átadásával zárult le.

Az immár 220 négyzetméteren újabb kezelésekre lesz lehetőség, többek között légzőszervi rehabilitációra, ami segít a mellkas mobilitásának megtartásában. A légzésrehabilitáció része

  • a légzőtorna,
  • a betegoktatás,
  • a terheléses tréning,
  • a stretching, illetve
  • a koordináció- és egyensúlyfejlesztés.

A légzési fizioterápia segítségével a légzési problémák csökkenthetők. A légzésrehabilitáció mellett – egy újonnan kialakított kezelőhelyiségben – inhalálásra is nyílik lehetőség, amely szerves része a tüdőbetegség kezelésének. Az inhalálás a légzőtornával kombinálva biztosítja a sikeres rehabilitációt – tudtuk meg Rimay Andreától.

A megújult tüdőgondozót Déri Tibor polgármester, Varju László országgyűlési képviselő, Trippon Norbert és Perneczky László alpolgármesterek adták át.

, , , , , , , ,