•  
  •  
  •  

Minikoncerttel nyílt kiállítás óbudai és újpesti diákok rajzaiból, festményeiből, fotóiból a Károlyi iskolában. Híd, ami összeköt, így szól a tárlat címe, ami egyben a témát is megjelöli: két híd is feszül a Dunán a főváros legészakibb budai és pesti kerületei között. De nemcsak az acélból-betonból készült hidakra kell itt gondolni, hanem azokra is, amelyek valahol mélyen, a lelkekben épültek.

“Hogy kiállítást nyitunk, nem különleges. Ami azzá teszi, az az a tény, hogy két kerület munkái kerülnek itt most egy tárlatba, hiszen Óbuda és Újpest tanulói küldték el a munkáikat”

– fogalmazott Hirmann László, a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

“Amióta Óbuda és Újpest egy tankerülethez tartozik, mindig azon gondolkoztunk, hogy mi lehet a kapcsolódási pont. És hát mi lehet jobb, mint az, hogy a gyermekek a Duna mindkét partján szeretnek rajzolni, festeni, fotózni. Hidakat lehet építeni vasból, kőből, de lehet eszmékből is, gondolatokból, ideákból”

– tette még hozzá.

Ezek a munkák egy rendkívül nehéz, mindenki türelmét, életfelfogását alapvetően felforgató időszakban, a járvány idején születtek.

“Ez a pályázat egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy egy picit eltereljük a figyelmünket a nehézségekről”

– mondta megnyitó beszédében Czabán Sára, az észak-budapesti tankerületi központ tanügyigazgatási referense.

És lesz folytatás, ugyanis Újpest művészei, képzőművészei és művésztanárai felkérést kaptak, hogy vegyenek részt egy közös kiállításon, ezúttal advent apropóján. A megnyitó december 2-án nyílik Újpest Ünnep címmel.

, , , , , , ,