Nem indul polgármesterként újra Déri Tibor

  •  
  •  
  •  

Nem indul a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltként Déri Tibor, Újpest polgármestere, a hírt a mai nap Facebook-oldalán is megerősítette.

Déri Tibor polgármester döntéséről a hatpárti frakciót még hétfőn tájékoztatta, amelyet a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd újpesti szervezeteinek vezetői, önkormányzati és országgyűlési képviselői tudomásul vették és elfogadták a tegnapi napon kiadott közleményük szerint. A közleményben kijelentették, hogy dr. Trippon Norbert alpolgármestert alkalmasnak találják arra, hogy az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjeként induljon a 2024-es önkormányzati választásokon.

Déri Tibor (Fotó: Várai Mihály / Újpest Média)

“Egy ember élete során számos döntést hoz meg. Vannak közte kisebb jelentőséggel bírók, vannak sokkal nagyobb, akár életre szóló döntések is. Minden ilyen előtt az ember konzultál azokkal, akik érintettek lehetnek benne. Ez történt az elmúlt hetekben is. Az új választási szabályok a következő 2024 októberétől kezdődő 5 éves ciklusra vonatkozó döntéseket is jóval előbbre hozták. Családommal sokat beszéltünk erről, hogy mit követel meg a 2024 őszétől induló újabb ciklus, és egy kérésük volt, hogy kapjanak belőlem többet. Ez most úgy valósítható meg, ha nem indulok el polgármesterjelöltként a 2024-es önkormányzati választásokon.”

– írta meg Facebook posztjában Déri Tibor polgármester.

Dr. Trippon Norbert alpolgármester már közel 20 éve szolgálja önkormányzati képviselőként Újpestet, jelen pillanatban második ciklusos alpolgármesterként látja el feladatait.

Trippon Norbert

“A politikus is ember, és hozhat emberi döntéseket, melyeket illik tiszteletben tartani mindenkinek. Ezért mi is tiszteletben tartjuk Déri Tibor polgármester döntését is, mely szerint a 2024-es önkormányzati választásokon nem indul polgármesterjelöltként. Természetesen biztosítjuk továbbra is a képviselő-testület többségét, a város színvonalas működését és fejlődését, együtt dolgozunk tovább. Mivel 20 esztendeje önkormányzati képviselőként és második ciklusos alpolgármesterként szolgálom városomat, ezért tapasztalt városvezetőként és elkötelezett újpestiként tudom, hogy mi a dolgom és a kötelességem. Ezt fogom tenni.”

– írta Facebook-posztjában dr. Trippon Norbert alpolgármester.

, , , , , , , , , ,