Oenning: csodát tettünk, büszke vagyok a csapatra

  •  
  •  
  •  

Holnap már két hete lesz, hogy az Újpest FC minden várakozást megdöntve és felülmúlva legyőzte a sokkal esélyesebb Videotont a Puskás Arénában, és ezzel megszerezte a klub történetének 11. Magyar Kupáját. A lila-fehérek vezetőedzője most egy hosszabb interjút is adott, amelyben bár a titkait nem árulta el, arra rávilágított, hogy talán a csodánál is nagyobb dolog, hogy a csapat képes volt kupát nyerni ebben az idényben.

Az Újpest német vezetőedzője még fél éve sem ül a kispadon – január elsejével vette át a csapat irányítását – de ez a néhány hónap is elég volt ahhoz, hogy teljesen újjászervezze a csapatot. Ez amúgy is mindig nehéz feladat egy új edzőnek, de Oenning munkája azért is kapott különösen nagy fényt, mert ezt a járványhelyzettől alaposan sújtott gárdával is véghez tudta vinni.

“Úgy gondoltam, legelőször a csapat önbizalmát kell rendbe tennem, de mivel a sérülések és a vírusfertőzések miatt hosszú ideig nem tudtam az általam legerősebbnek vélt kezdőt kiállítani, az első három meccsünket elveszítettük. Márpedig nehéz úgy önbizalmat építeni, ha nem nyer a csapat.”

– magyarázta a mester a molkupa.hu-nak adott interjúban.

Oenning nem árulta el, pontosan mit mondott a játékosoknak az öltözőben, pedig rögtön a döntő után az Újpest Médiának is elismerte, hogy egy teljesen másik Újpest futott ki a második félidőre.

“Az maradjon az én titkom, hogy pontosan mit mondtam az öltözőben a szünetben.

Annyit elárulok, hogy megkérdeztem tőlük: Mire vártok még? Látjátok ti is, hogy ez a mi napunk lehet!”

– tette hozzá nevetve.

A vezetőedző azt mondta: vigyázni kellett az egyensúlyra annak ellenére is, hogy a szünet után, illetve a kettős emberelőnyben sem rontottak neki az ellenfélnek, abból ugyanis könnyen baj lehetett volna. Bár hosszan gondolkodott, végül senkit nem nevezett meg a csapatból, mint a kupadöntő legjobbját.

“A védelmünk, illetve a védekezésünk nagyon jól működött, talán onnan kiemelhetnék valakit, de felesleges: ez a csapat győzelme volt.”

 

, , , ,