Park és játszótér születik az Attila utcában

  •  
  •  
  •  

Újabb fontos állomásához közelít az újpesti park- és játszótér-felújítás, a megyeri Béke tér után ugyanis megszépül a Mahart-ház mögött megbúvó terület is az Attila utcában. A megújuló terület a gyerekek és a pihenésre vágyó idősek igényeit is szolgálja majd.

Trippon Norbert, gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármester közölte:

„Itt Újpest-Városkapu, illetve Újpest-Központ közelében egy hiánypótló beruházás valósul meg, hiszen az volt leginkább a panasz a környéken élők részéről, különösen a családosok részéről, hogy nincs, illetve nincs elég színvonalas játszótér. Ráadásul itt az Attila utca-József Attila utca környékén lévő tömbbelsőben meglehetősen elhanyagoltak voltak a viszonyok, ezért úgy gondoltuk, hogy ezt az egészet, úgy ahogy van, rendbe tesszük.”

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A projekt a tervezettnél korábban, már május végén, június elején elkészülhet.

A munkálatok végén egy este zárt, reggel nyitó, körülhatárolt parkkal gazdagodik a környék, ahol egy színvonalas, hintákkal, csúszdával, homokozóval, kreatív játékokkal, mászóvárral és süllyesztett trambulinnal felszerelt játszótér, illetve egy nyugodt, vadonatúj járdaburkolattal és egy kis pihenőrésszel ellátott, virágos zöld sétány várja majd a környék lakóit. Előbbi az itt élő gyermekek, utóbbi a felnőttek és a szépkorúak kikapcsolódását és pihenését fogja szolgálni.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

„A park új utcabútorokat is kap, a biztonságról pedig – a szintén megújuló Sándor István park mintájára – öt napelemes térlámpa és két, szintén napelemes kamera gondoskodik majd”

– fogalmazott Trippon Norbert.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A téren egyébként egyetlen árnyékot adó fát sem kellett kivágni, és még hét hársfát is ültetnek, a területet pedig nyírható sövény határolja majd.

, , , ,