•  
  •  
  •  

Jótékonysági koncertet tartott a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án. A Felelős Állattartás Háza megépítését támogató zenés esten az Új Bojtorján együttes igazi retró slágereket hozott el az UP Rendezvénytérbe.

A káposztásmegyeri Rex Állatszigeten felépülő Felelős Állattartás Háza a tervek szerint egy különleges oktatóközpont lesz, melyben interaktív programok és élményalapú foglalkozások segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek és a fiatalok az állatok felelős gondozásával, nevelésével, továbbá a hazánkban élő állatfajokról is fontos tudással gazdagodhatnak. A Rex alapítója, Dr. Király Péter által életre hívott koncert − melyhez Újpest Önkormányzata ajánlotta fel a helyszínt − teljes bevételét a ház megépítésének befejezésére fordítja az Alapítvány.

fotó: Rex Kutyaotthon Alapítvány (facebook)

Az Új Bojtorján együttes frontembere, Pomázi Zoltán már korábban is támogatta ingyenes előadásával a Rex Kutyaotthon Alapítványt, innen jött a jótékonysági koncert ötlete − írják a szervezők az Alapítvány honlapján. Az este során élőben csendültek fel a beatzene hőskorának legismertebb, a közönség által a mai napig kedvelt slágerei, mint az Illés-, a Fonográf-, a Tolcsvay- és a Bojtorján-örökzöldek.

A műsorban Pomázi Zoltán mellett közreműködött Schäffer Edina, a Neoton Família korábbi háttérénekese, aki énekelt, illetve hegedűn, mandolinon és gitáron játszott, illetve Zboray Miklós, Vincze Lilla zenekarának tagja, aki tizenkét húros gitárral szerepelt. Az előadást kordokumentumok is színesítették, például korabeli rádiós és televíziós hírek, archív hangfelvételek, melyek történelmi hátteret biztosítottak a koncerten elhangzó daloknak.

A sok szervezési munka nem volt hiábavaló − számolt be az Alapítvány. Csaknem teltházas volt az előadás, sokan a helyszínen vásároltak még jegyeket és örültek, hogy bár az utolsó pillanatban, de bejuthattak a rendezvényre. A nézők neve, akik jegyvásárlásukkal segítették az oktatóközpont megépülését, bekerült az Állatotthon évkönyvébe is.

RD

fotó: Rex Kutyaotthon Alapítvány (facebook)

fotó: Rex Kutyaotthon Alapítvány (facebook)

, , , , ,