Sós Csaba: Aki nem készül fel, elfelejtheti a szezont

  •  
  •  
  •  

A magyar úszóválogatott Thaiföldön edzőtáborozik. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ezúttal nem tartott velük, viszont a Virth Balázs „vezényelte” újpesti különítmény elutazott az Óperenciás tengeren túlra. A szövetségi kapitány Sós Csaba szerint Kapás Bogiék fantasztikus munkát végeznek.

A magyar úszóválogatott már Thaiföldön készül az előttük álló, kő kemény, megterhelő idényre. A csapattal elutazott Sós Csaba szövetségi kapitány is, hogy testközelből figyelhesse az úszókat. A világbajnok Kapás Bogi, az olimpiai bajnok Milák Kristóf és a többiek edzőik irányítása és felügyelete mellett róják a kilométereket a medencében vagy izzadnak a konditeremben.

– Három hétre tettük át székhelyünket ide Phuketre – mondta a kapitány a Borsnak. – Mindenki itt van, aki olyan állapotba hozta magát az otthon elvégzett munkának köszönhetően, hogy tovább terhelhető. Nem új helyre utazott a csapat, többször is jártak már itt Bogiék, például az olimpia előtt is itt készültek. Jó hely, teljesen elszigetelve, mondhatni ingerszegény környezetben dolgozhatnak a gyerekek, semmi sem veszélyezteti őket, itt nincs influenza, nincs száz km/h-ás, erős szél, van viszont napsütés, harminc fok és a dzsungel. Szóval, ha valaki el szeretne menekülni a rengeteg munka miatt, mehet, várja a dzsungel!

Sós Csaba

A szövetségi kapitány és Virth Balázs mesteredző szinte mindent megbeszél egymással, hiszen az úszókra rengeteg megmérettetés vár a jövőben. Felsorolni is sok, mikor és hol kell rendre bizonyítaniuk, hogy számolni kell velük a kontinensbajnokságon, a világbajnokságon és természetesen a 2024-es párizsi olimpián is.

– Az, hogy ki hol tart a felkészülésben nagyon hamar kiderül, ugyanis már belátható időn belül az országos bajnokságon már nem lehet lazsálni, ott úszni kell, ha lehet, minél gyorsabban – jelentette ki Sós Csaba.
A kapitány korábban is elmondta már, hogy aki nem készül és nem tesz bele mindent az alapozásba, az edzőtábori munkákba, az jobb, ha elfelejti ezt az esztendőt.

Gergely Gábor

, , , ,