•  
  •  
  •  

Idén is FKF-es zsákok kiosztásával segíti Újpest a zöldhulladék kulturált összegyűjtését és elszállítását. Van, ahol nem is kell ilyen zacskó, hiszen a kertekben már javában dolgoznak az önkormányzattól tavasszal átvett komposztálók.

November 7-étől november 11-ig vehették át idén az újpestiek a zöldhulladékgyűjtő FKF-es zsákokat. A kertes házak tulajdonosai 20-20, a társasházak képviselői 10-10 darab ilyen zacskót kaphattak az Újpesti Városgondnokság Óradna utcai telephelyén, ahol már az első nap akkora volt az érdeklődés, hogy a nyitást előbbre kellett hozni, és új asztalt is munkába kellett állítani.

Hogy a hatalmas sor minél hamarabb elfogyjon, az osztásba beszállt dr. Trippon Norbert alpolgármester is, aki hangsúlyozta: az önkormányzat évek óta népszerű akciójának célja, hogy a zöldjavak megfelelő helyre kerüljenek, és ne illegális hulladékként jelenjenek meg a kerület utcáin, vagy esetleg környezetszennyező módon eltüzeljék azokat. Ezeket a zsákokat az FKF elszállítja, a tartalmukból pedig hasznos komposzt lesz – tette hozzá az alpolgármester.

Trippon Norbert

Emlékeztetett arra is, hogy sok újpesti háznál talán már feleslegesek is ezek az FKF-es zacskók, hiszen a kerületben idén indult nagyszabású zöld program nyomán több százan vehettek át az önkormányzattól modern kerti komposztálót, így ott a zöld javak már a kerteket gazdagítják.

Ha azonban valahol még nincs ilyen, esetleg már megtelt, mindenképp érdemes ezeket a zsákokat használni. A Városgondnokság szakemberei továbbra is azt kérik, a zacskókba csak zöldhulladék kerüljön, és olyan helyre tegyük őket, ahonnan a szemétszállítás napján könnyen el is tudják vinni az FKF-es autók. A méteres darabokra vágott, legfeljebb 10 cm átmérőjű faágakat kötegelve, a zöldhulladékgyűjtő zsákok mellé kell kihelyezni.

, , , , ,