Aláírták a szerződést − a MOL az Újpest új tulajdonosa

  •  
  •  
  •  

Múlt hét óta rebesgették a szaksajtóban, hogy Roderick Duchatelet belga üzletember, az Újpest FC többségi tulajdonosa eladja a csapatot. A hír igaznak bizonyult, hosszas tárgyalássorozatot követően február 6-án kedden délután aláírták az eladásról szóló papírokat, a lila-fehér klub új tulajdonosa a MOL olajipari vállalat lett.

Az Újpest FC-ben 2011-től 95 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Duchatelet várhatóan április végén távozik a csapattól, ekkor történik meg a tényleges tulajdonosváltás − írja a Nemzeti Sport. Sajtóközleményében az Újpest FC úgy fogalmaz: „a MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban. (…) Az új tulajdonos belépésével új távlatok, erőforrások és lehetőségek nyílhatnak meg a klub előtt, ami az építkezés és a sikerek egyik alapja.”

Roderick Duchatelet (fotó: Nemzeti Sport)

„Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni. A MOL számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. Hiszünk abban, hogy az erős versenyszellemünk, a tudatos és transzparens üzleti gondolkodásunk hosszútávon minden vállalkozásunkban eredményeket termelt és ezt ebben az esetben sem gondoljuk másképp. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit.” – mondta el Ratatics Péter, a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, aki a MOL-csoportot fogja képviselni az Újpest FC-ben.

„Több mint 10 éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, aki nem csak átveszi a klubot, de egyben új lehetőségeket biztosít és új sikerek kovácsa lehet az Újpest Football Club fényes jövője érdekében. Sok sikert kívánok neki és az egész Újpest családnak.” – fogalmazott a csapat leköszönő tulajdonosa, Roderick Duchatelet.

A MOL eddig is jelentős szerepet vállalt a magyar sportélet és a labdarúgás finanszírozásában, kiemelt támogatója például a Szeged kézilabdacsapatának és több egyéni sportolónak is. Kiemelt partnere a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és a férfiválogatottnak, 2020 óta a MOL Magyar Kupa névadó szponzora. 13 éven keresztül volt főtámogatója a Fehérvár FC-nek, tavaly nyáron azonban váratlanul otthagyta a csapatot.

ÚN

, , , , , ,