•  
  •  
  •  

Október 1-jén vehették át okleveleiket azok a sportolók, akik a tokiói olimpián írták be nevüket az Újpest dicsőségéről szóló könyvbe. Tótka Sándor kajakos, aki az ötkarikás játékokon a lila-fehérek hírnevét tovább öregbítve aranyérmet szerzett, díszpolgári címet kapott.

“Egy Tótka Sanyi van, nem pedig kettő vagy három”

– így fogalmazott a sportember a díszpolgári cím átvétele után, arra reagálva, hogy bár az edzések még nem kezdődtek meg, de annyi megkeresést kap különböző találkozókra, hogy jó részüknek nem is tud eleget tenni.

Kapás Boglárka úszó kiválóság, valamint a sportlövő Péni István is most tudta átvenni a város által adományozott kitüntető elismeréseket, mint ahogyan a bronzérmet kiharcoló Danyi Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna kerekesszékes vívók is október 1-én kaphatták meg az okleveleket.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Újpest kiválóságait hagyományosan a település születésnapját övező eseménysorozat, a Városnapok keretében szokták díjazni, ám a fenti résztvevők akkor nem tudtak jelen lenni, így megkésve bár, de ugyanakkora tisztelettel köszöntötte őket Déri Tibor polgármester.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Az esemény szervezésében részt vett az Újpesti Közművelődési Kör is. Újpest művészei saját alkotásaikkal köszöntötték a városnak, illetve a nagy múltú egyesületünknek is dicsőséget szerzett sportolókat.

, , , , , , , , ,