Végrehajtást rendeltek el az Újpest FC ellen

  •  
  •  
  •  

Cégbírósági papírok közt fedezte fel az mfor.hu, hogy egy budapesti magánszemély végrehajtást kezdeményezett az Újpest FC ellen. A végrehajtási lap szerint az Újpest 1885 Futball Kft.-től 16,51 millió forintot követel a magánszemély, amelyre még rárakódik a 2020. április 7-e óta halmozódó 0,9 %-os késedelmi kamat.

A követelés nyomán a Fővárosi Bíróság 2020. június 18-án elrendelte a végrehajtást a társaság ellen, melyet a cégbíróság június 30-án be is jegyzett a cégkivonatba. A magánszemély a végrehajtási lap alapján a végrehajtást a „bárhol fellelhető vagyontárgyra” kérte.

A lap emlékeztet rá, hogy az Újpest 1885 Kft.-nek nem ez az első ilyen ügye, mivel legutóbb tavaly októberben, majd előtte 2018 novemberében és szeptemberében is „belecsúsztak egy-egy ilyen szituációba.”

Megkerestük a klub sajtóosztályát, ahol közölték, hogy egy korábbi tulajdonos hozzátartozójának közeli rokona, egy idős hölgy perli több mint százmillió forintra az Újpest labdarúgócsapatot üzemeltető céget.

„Perbeli állítása szerint szerény nyugdíjas, ennek ellenére több millió forintért követeléseket vásárolt offshore kapcsolatú cégektől, melyek valamilyen módon mind az előző tulajdonoshoz kapcsolódtak” – olvasható a közleményben. A klub szerint „a jogellenesen megvásárolt követelések” célja, hogy „az Újpest labdarúgócsapatot üzemeltető cég több mint százmillió forintot utaljon át a felszámolás alatt levő Újpest FC Kft-be, hogy az offshore hitelezők és rajtuk keresztül a volt tulajdonos azt megkaparinthassák.”

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet az érkezése után már több száz millió forintot kifizetett a hamis igényeket bejelentő offshore cégeknek. Hozzáteszik: a jelenlegi pert a klub elsőfokon megnyerte, de másodfokon, a Fővárosi Ítélőtábla másképp látta, és az offshore cégek javára döntött. Jelenleg a Kúria előtt van az ügy, ahol „remélhetőleg az igazság nyerni fog” – áll a klubvezetés nyilatkozatában.

, , ,