Zöld karácsony a Cseritivel

  •  
  •  
  •  

Másodkézből néha jobb, ráadásul még környezettudatosabb is. Nagyjából így lehetne összefoglalni a Cseriti idei ünnepi felhívását, amelyben az első magyarországi adománybolt hálózat arra biztatja a bolygó jövőjéért felelősséget érző vásárlókat, hogy az ünnepi bevásárláshoz ne feltétlenül a nagy áruházakat válasszák. A jótékonysági bolt közleményét változtatás nélkül közöljük.

A környezettudatos életmódra törekvés egyre jobban beépül az emberek mindennapjaiba, a túlfogyasztástól azonban továbbra sem tudunk szabadulni. Az ünnep még mindig döntően a felesleges fogyasztásról szól, ami ebben az időszakban akár 20-30 százalékkal is meghaladhatja az év többi részében szokásos szintet. A karácsony közeledtével eluralkodik rajtunk a költekezési és a megfelelési kényszer, a „kötelező ajándékozás” sok-sok felesleges vásárlást, és ezáltal felesleges környezeti terhet generál, arról nem is beszélve, hogy sokunkat a teljes anyagi csődbe sodor. A környezetterhelő és túlzóan pazarló ajándékozási szokásainkkal szakítani nem könnyű, de nem reménytelen vállalkozás, hiszen létezik alternatíva. A Cseriti, mely az első hazai adománybolt hálózat, tálcán kínálja a megoldást. Üzleteikben fantasztikus kincseket vásárolhatunk másodkézből, rendkívül alacsony árakon.

“Érdemes a karácsonyt megelőző időszakban is ellátogatni a Cseritihez, mert széles árukínálatunk lehetőséget teremt, hogy mindenki megtalálja azokat az ajándékokat, amik a fa alá kerülhetnek a család legnagyobb örömére. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy bevásárlóközpontokban vásároljon, és sok-sok ezer forintot költsön el a karácsonyi ajándékokra. Nálunk az eredeti ár töredékéért megvásárolhatóak azok a tárgyak, amelyek teljes áron elérhetetlenek lennének azoknak, akik nehéz anyagi helyzetben vannak. Játékok, ruhák, háztartási eszközök, könyvek, dísztárgyak, bizsuk, sporteszközök és még rengeteg kincs várja a vásárlókat boltjainkban”

– mondta Sáhy Gábor, a Cseriti alapítója.

Vajon hogy kerülnek a Cseritibe ezek a tárgyak? Bárki bevihet megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő, jó állapotú tárgyakat. A cseritis vásárlással társadalmilag hasznos célokat szolgálunk: egyrészt hozzájárulunk ahhoz, hogy csökkentsük a környezetünkben felhalmozódó hulladék mennyiségét, másrészt pedig sok-sok rászoruló életminőségén is javítunk, hiszen zömmel kis jövedelműek vásárolnak boltjainkban, de tudatos vásárlók, és kincsvadászok is gyakran megfordulnak a Cseriti üzleteiben.

Budapesten kilenc helyszínen elérhető Magyarország legnagyobb adománybolt hálózata, ahol az alacsony jövedelműek számára is elérhető áron megtalálható minden, amire egy háztartásban szükség lehet. A Cseriti újpesti boltja decemberben hétfőtől szombatig, 09 és 18 óra között tart nyitva.

, , ,