528 millió forintból fejlődik az újpesti egészségügy

  •  
  •  
  •  

November 24-én megérkezett az önkormányzat számlájára az Egészséges Budapest programból idén neki járó pénz, 528 millió 750 ezer forint.

A 2023-as atlétikai vb megrendezésének fejében kiharcolt egészségfejlesztési támogatás Újpestre eső részéről már márciusban megegyezett a főváros és a kormány, ám a Budapestnek járó összeget csak most utalta a kabinet.

„Jobb későn, mint soha”

– fogalmazott az előrelépés kapcsán Déri Tibor polgármester, aki röviden felvázolta a tervezett egészségügyi fejlesztéseket:

„A pénzből egyrészt az épülő mozgásrehabilitációs központ önrészét tudjuk kiváltani, emellett számos orvostechnikai eszköz – például új röntgengép, gasztroenterológiai és endoszkópos műszerek – beszerzését tudjuk elvégezni az előttünk álló időszakban.”

Az eszközbeszerzés egy viszonylag gyorsabb munka lesz, ezután következik az informatikai rendszernek a megújítása, illetve a Nyár utcai mentálhigiéniás központnak a felújítása.

Déri Tibor (Fotó: Várai Mihály / Újpest Média)

Utóbbira Déri szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult általános helyzetben különösen nagy szükség van, ugyanakkor kiemelte, hogy a kivitelezést értelemszerűen először tervezésnek kell megelőznie és utána lehet lefolytatni a közbeszerzési eljárásokat.

Trippon Norbert gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármester, Kanász-Nagy Máté népjóléti alpolgármester, az  Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet és a Polgármesteri Hivatal koordinálásával kezdetét veszi a szakterületek közötti egyeztetés. Déri Tibor kiemelte:

„A célok és a feladatok világosak, ezeket minél előbb szeretnénk megvalósítani.”

A Nyár utcai komplexum felújítása körülbelül 205 millió, az orvostechnikai eszközök beszerzése nagyjából százmillió, az informatikai rendszer fejlesztése hozzávetőleg 80 millió forintba, a mozgásrehabilitációs részleg önrésze pedig mintegy 50 millió forintot tesz majd ki.

, , , , , , , , ,