„A csapategységben rejlik az erőnk”

  •  
  •  
  •  

A bajnokság negyedénél általános meglepetésre az Újpesti TE vezeti a jégkorong Erste Liga tabelláját. Van hová fejlődni, de már bizonyították a csapategység erejét, a védekezéssel pedig rendkívül elégedettek lehetünk – s ez nemcsak a szurkolók, hanem a vezetőedző véleménye is.

E hét keddjén 3-1-re győzte le az UTE a Diósgyőrt. Hihetetlen sorozatba illeszkedik ez a győzelem: 16 fordulóval a rajt után az UTE még mindig őrzi a hazai veretlenséget. Ennek ellenére Virág Csaba vezetőedző nem volt maradéktalanul elégedett.

„A korong nélküli játékban sokat kell fejlődni a következő meccsekre, szerintem azért a nemzetközi szünet is rányomta a bélyegét a keddi játékunkra”

– fogalmazott Virág. Hozzátette:

„Az ilyen játék egyszer-egyszer belefér, hosszú távon azonban biztosan nem. Arra is fogunk törekedni, hogy ilyen meccs ne nagyon legyen, hogy győzünk ugyan, de rossz játékkal.”

A mester a teljes képet nézve azért kimondottan elégedett: maga sem emlékszik például, mikor vezette egyáltalán az UTE a bajnoki tabellát.

„A védekezésünk páratlanul sikeres, azt hiszem, erre is fogunk építeni a bajnokság következő szakaszában. Már nem az az ellenfél vagyunk, akikhez szívesen jönnek játszani a többiek. És azt hiszem, hogy a csapategység erejét többször is bizonyítottuk ebben a szezonban. Nagyon örülünk, hogy jelen pillanatban vezetjük a tabellát, ám a filozófia változatlan: nem hónapokra előre gondolkodunk, hanem mindig a következő mérkőzést szeretnénk megnyerni. Ha ez sikerül, akkor annak elégnek kell lennie, hogy a rájátszást előkelő helyről várhassuk.”

Az UTE legközelebb pénteken játszik meccset, éppen a most kedden legyőzött DVTK otthonában. Addig is melengesse a szívünket, hogy sok év után tényleg olyan csapat van a Megyeri úti jégcsarnokban, amely valóban komoly esélyesnek számít akár a végső győzelemre, véget vetve a sok évtizedes várakozásnak.

, , , , ,