A Farkaserdőben rendeztek vetélkedőt a Föld napja alkalmából

  •  
  •  
  •  

A Föld napja alkalmából rendezett vetélkedőt újpesti általános iskolásoknak a Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont április 17-én, 18-án és 19-én, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg bolygónk megóvásának legfontosabb kérdéseivel.

Az eredetileg kétnaposra tervezett, de a nagyszámú jelentkezés miatt háromnapossá bővített vetélkedőn az iskolás csapatok kreatív feladatokat oldottak meg, például „ökológiai lábnyomot” készítettek, a szelektív hulladékgyűjtést gyakorolták, illetve a környezetvédelemmel kapcsolatos kirakóst oldottak meg. Az időjárás miatt szerdán a Lóverseny téri Közösségi Házban, csütörtökön és pénteken azonban már szabadtéren, a Farkaserdőben versenyezhettek egymással a diákok.

Az utóbbi helyszín adta lehetőségekkel élve a gyerekek pluszfeladatot is kaptak, rovarokat kellett gyűjteniük az erdőben; mondani sem kell, a vetélkedőnek ez a része aratta a legnagyobb sikert. A csapatokat oklevéllel, csokival és a Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont júniusi, a környezetvédelmi világnap alkalmából rendezett programsorozatára szóló ajándék belépővel jutalmazták.

Április 22-ét 1969-ben nyilvánították az UNESCO kezdeményezésére a Föld napjának, azóta világszerte különféle eseményekkel igyekeznek felhívni a figyelmet természeti környezetünk megóvására ezen a napon. Magyarországon 1990 óta rendezik meg a Föld napját.

RD

, , , , ,