•  
  •  
  •  

A korábban a Fehérvár FC-t irányító Bartosz Grzelak lett az Újpest FC új vezetőedzője − jelentette be hivatalos közleményében a labdarúgócsapat június 14-én pénteken.

A lengyel és svéd állampolgársággal rendelkező 45 éves edző 2023 tavaszán került a Fehérvár FC kispadjára, ahol másfél szezont töltött, a 2023-as bentmaradás után idén negyedik helyen zárt a csapattal. Az Újpest tulajdonosváltását követően a Nemzeti Sport megszellőztette, miszerint a lila-fehérek kivásárolnák szerződése utolsó évéből a szakembert, pénteken pedig hivatalossá is vált az üzlet.

„Ezt a rendkívül fontos döntést hosszas kiválasztás előzte meg, melyben több, kifejezetten jó jelölt közül tudtunk választani. Az egyik legerősebb szempont, ami alapján rá esett a választás, az az erős vezetői képessége, melyet remekül használva képes arra, hogy csapatot kovácsoljon a magyar és a külföldi játékosok egyvelegéből. Edzői karrierje során több bajnokságban is képes volt a tabella alján lévő csapatból egy dobogóért küzdő egységet kovácsolni.” – fogalmazott Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.

ÚN

, , , , ,