•  
  •  
  •  

Megdöbbentő felvételek járták be egy illegális gyorsulási versenyről az elektronikus sajtót és a közösségi felületeket. A tuningolt autókkal vívott elhíresült utcai csata, ahol csak centiken múlt a tragédia, az Óceánárok utcában zajlott, ezért nemcsak a rendőrség, de az önkormányzat is lép. Ebben pedig egy közelmúltbeli fejlesztés is segít.

Czigler László közbiztonságért és rendészetért is felelős alpolgármester elmondta az Újpest Médiának, hogy megvizsgálták annak a lehetőségét, miként tudnak térfigyelő kamerákat kihelyezni, hiszen a tavalyi fejlesztéseknek köszönhetően már meg tudják oldani az átjátszást.

„Eddig műszakilag nem volt lehetséges, hogy az Óceánárok utcát, illetve az Ipari Park utcát a kamerarendszer tudja figyelni, most azt kell megvizsgálni, hogy amennyiben az áramot meg tudjuk oldani, akkor tavasztól térfigyelő kamera fogja figyelni az érintett területeket. Továbbá a Rex Kutyaotthonnál a járdára is kihelyezünk egy térfigyelő kamerát, amely az útnak azt a szakaszát tudja folyamatosan nyomon követni. Ez a Rexnek is nagy segítség, hiszen így az illegálisan kihelyezett kutyák és macskák kirakóit is be lehet azonosítani.”

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Ha a berendezések csatlakoznak az újpesti térfigyelőkamera-rendszerhez, az innen érkező képeket a nap 24 órájában rendőrök látják majd. A kamerafelvételeket éjjel-nappal két rendőr figyeli, és ők tudják a kollégáikat riasztani. A felvételeket továbbá 30 napon keresztül tárolják, az éjszakai képeken is tökéletesen látszódnak az arcok és a rendszámtáblák, és ha kell, a felvételek alapján eljárást lehet indítani.

A kamerák, illetve a képeket közvetítő átjátszók telepítéséhez még engedélyek kellenek, az alpolgármester szerint azonban ez nem okoz gondot, és a környék hamarosan biztonságosabbá válik. A kamerákra egyébként táblák is figyelmeztetnek majd.

, , , , , ,