Címke: Helyi Érték

31
Már

Helyi Érték – Lóránt Gábor – Húsvét előtt (videó)

Az idei húsvét több időt adhat nekünk arra, hogy a külsőségek helyett az ünnepre, annak valódi lényegére figyelhessünk, és talán megérthessük a járvány üzenetét is – mondta Lóránt Gábor, az Újpest-Belsővárosi Református Gyülekezet vezető lelkésze Helyi érték című műsorunkban.
10
Már

Helyi Érték – Pályi Lászlóra emlékezünk (videó)

Pályi László atyát nemcsak lelkipásztorként, hanem iskolaalapítóként is tisztelték Újpesten. Városunk díszpolgára március 1-én hunyt el. Az ő közbenjárása révén létrejött intézmény igazgatója beszélt a kezdetekről és az ott elindult fejlődésről. A helyi karmelita nővérek is megtapasztalhatták szeretetteljes bölcsességét, hozzájuk is ellátogattunk.
4
Már

Helyi Érték – Adománybolt és adománypont (videó)

Nem kell a használt, de még működőképes tárgyaknak, ruháknak a kukában végezniük.
4
Már

Helyi Érték – Sáhy Gábor – Cseriti adománybolt Újpesten (videó)

Újpesten is megnyitotta kaput a Cseriti adománybolt a József Attila utca 39. szám alatt. Az üzletbe bárki beviheti használt, jó állapotú, feleslegessé vált tárgyait, amit aztán a vásárlók nagyon kedvező áron vehetnek meg.
24
feb

Helyi Érték – Az újpesti lakótelep (videó)

A ’70-es évek derekától kezdve egész városnegyedek épültek panelházakból. Az újpesti összképet építészeti és közösségi szinten is átformálták a kész elemekből illesztett monstrumok. Biró Endre helytörténeti kutató saját élményei és írói munkássága alapján mesélt a változások időszakáról.
27
jan

Helyi Érték – Pataki Márk – Gyermekeink az online világban (videó)

Pataki Márk családapával beszélgetünk arról, hogy mi mindent tehetnek a szülők azért, hogy gyerekeik biztonságban mozoghassanak az online világban.
20
jan

Helyi Érték – A magyar kultúra napja – Újpest ünnepel (videó)

A magyar kultúra napját ünnepeljük! Korabeli felvételeken szavalja el saját költeményét Újpest költője, Berda József, de Papadimitriu Athina tolmácsolásában is hallhatunk tőle verseket. Zenél a Kormorán és táncra hív a Bem Táncegyüttes, de újpesti művészek gyönyörű festményeit is megcsodálhatjuk. Összeállította: Szűts István.
14
jan

Helyi Érték – Jótékonysági kalandozás a Farkaserdőben

Egy izomsorvadással élő, újpesti kislánynak gyűjtött össze 433 ezer forintot a Közös Sport Egyesület. Az összeg a „Jótékonysági Kalandozás” elnevezésű, félig-meddig virtuálisan zajló vetélkedő regisztrációs díjából jött össze. A családok különböző állomásokat érintve, feladatokat teljesítve járhatták be a Farkaserdőt. A Helyi Értékben Prokoppné Teveli Petra, a Közös Sport Egyesület alapítója számol be a rendhagyó eseményről.
14
jan

Helyi Érték – Tíz éves a Káposztási Családok Egyesülete

A Káposztási Családok Egyesülete azzal a céllal alakult 10 évvel ezelőtt, hogy ne legyen magányos ember Káposztásmegyeren. Mára 1400 fős levelezőlistával büszkélkedhetnek, több klubot alapítottak és számtalan programot szerveztek- főként a Covid- járvány előtti időkben. A műsorban az alapító Smohay házaspárral beszélgetünk.
6
jan

Helyi Érték – Vízkereszt és ortodox karácsony Újpesten (videó)

Január 6-án, vízkereszt ünnepén a nyugati-keresztények számára véget ér a karácsonyi időszak, a keleti, ortodox vallásúaknál meg éppen ekkor kezdődik. Hogy folynak a december-januári ünnepek a vallásban, a hagyományokban, kisebb közösségekben és hivatalos, egyházi minőségben? Horváth Zoltánnal, az Egek Királynéja főplébánia esperesével és Tragor Mirjanával, az Újpesti Szerb Nemzetiségi Önkormányzat elnökével beszélgetünk.