Címke: Helyi Érték

27
máj

Helyi Érték – Sándor István: a vértanúvá lett szalézi szerzetes (videó)

A napokban adták át az újpesti városházán a Sándor István Újpest Gyermekeiért díjakat azoknak a pedagógusoknak és közösségeknek, akik, illetve amelyek kiemelkedő munkát végeznek az újpesti gyerekekért. De miért Sándor István? A vértanúvá lett szalézi szerzetes életéről és haláláról Helyi Érték című műsorunkban beszélgettünk a történésszel és a rend magyarországi tartományfőnökével.
23
máj

Helyi Érték – Smohayné Simon Gyöngyös (videó)

Gyermeknapi mesés kódfejtő sétára várja az egészen kicsiket és a kicsit már nagyobbakat a Káposztási Családok Egyesülete. Rejtvények és rejtélyek, feladatok, találkozás egy különleges mese szereplőivel, a küldetés végén pedig fagyizás. Smohayné Simon Gyöngyössel beszélgettünk a Helyi érték című műsorunkban.
21
ápr

Helyi Érték – A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja (videó)

A reformkortól kezdve a helyi zsidóság nagy szerepet játszott abban, hogy Újpest gyorsan fejlődő településsé váljon. A holokauszt elvette tőlük az emberi lét lehetőségét, a kommunista diktatúra pedig felszámolta a maradék társadalmi beágyazottságukat is. Szerdócz J. Ervinnel, az újpesti zsinagóga rabbijával a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából beszélgettünk.
14
ápr

Helyi Érték – Erdőmentők a Farkaserdőben (videó)

Bajban a fecskék, de akár mi is segíthetünk nekik. Hogy hogyan, és miként tehetjük élhetőbbé például a Farkaserdőt, Csanádi Viktor, az Erdőmentők Alapítvány erdő- és vadvédelmi vezetője beszélt Helyi érték című műsorunkban.
31
Már

Helyi Érték – Lóránt Gábor – Húsvét előtt (videó)

Az idei húsvét több időt adhat nekünk arra, hogy a külsőségek helyett az ünnepre, annak valódi lényegére figyelhessünk, és talán megérthessük a járvány üzenetét is – mondta Lóránt Gábor, az Újpest-Belsővárosi Református Gyülekezet vezető lelkésze Helyi érték című műsorunkban.
10
Már

Helyi Érték – Pályi Lászlóra emlékezünk (videó)

Pályi László atyát nemcsak lelkipásztorként, hanem iskolaalapítóként is tisztelték Újpesten. Városunk díszpolgára március 1-én hunyt el. Az ő közbenjárása révén létrejött intézmény igazgatója beszélt a kezdetekről és az ott elindult fejlődésről. A helyi karmelita nővérek is megtapasztalhatták szeretetteljes bölcsességét, hozzájuk is ellátogattunk.
4
Már

Helyi Érték – Adománybolt és adománypont (videó)

Nem kell a használt, de még működőképes tárgyaknak, ruháknak a kukában végezniük.
4
Már

Helyi Érték – Sáhy Gábor – Cseriti adománybolt Újpesten (videó)

Újpesten is megnyitotta kaput a Cseriti adománybolt a József Attila utca 39. szám alatt. Az üzletbe bárki beviheti használt, jó állapotú, feleslegessé vált tárgyait, amit aztán a vásárlók nagyon kedvező áron vehetnek meg.
24
feb

Helyi Érték – Az újpesti lakótelep (videó)

A ’70-es évek derekától kezdve egész városnegyedek épültek panelházakból. Az újpesti összképet építészeti és közösségi szinten is átformálták a kész elemekből illesztett monstrumok. Biró Endre helytörténeti kutató saját élményei és írói munkássága alapján mesélt a változások időszakáról.
27
jan

Helyi Érték – Pataki Márk – Gyermekeink az online világban (videó)

Pataki Márk családapával beszélgetünk arról, hogy mi mindent tehetnek a szülők azért, hogy gyerekeik biztonságban mozoghassanak az online világban.