Címke: Helyi Érték

25
nov

Helyi Érték – Újpesten restaurálják a Lánchíd oroszlánjait (videó)

Újpesten plasztikázzák a megújuló Lánchíd másfél száz éves oroszlánjait, amelyeket igencsak megviselt az idő, a háború és a forgalom. A különleges munkába mi is belekukkanthattunk.
23
okt

Helyi Érték – Körösné Mikis Márta (videó)

...
17
Sze

Helyi Érték – Lányi G. Csaba (videó)

Lányi G. Csabának kiállítása nyílt a Polgár Centrumban. Az újpesti művész jubileumi tárlatába igyekszik belesűríteni hat évtizedes alkotói korszakának minden fontosabb állomását. Képeinek jelentős részét az akvarellek teszik ki.
12
aug

Helyi Érték – Lerch Gabrilla – Történelmi séták Újpesten (videó)

Újpest titkos történetét járhatják végig az érdeklődők; szó szerinti és átvitt értelemben is. A Szabó Ervin Könyvtár és a Sétaműhely szervezésében egy-egy alkalommal húszan vehetnek részt a két órás barangoláson, ahol városunk emblematikus helyszíneivel és a mögöttük lévő emberi történetekkel lehet megismerkedni. A Helyi érték vendége Lerch Gabriella sétavezető.
27
máj

Helyi Érték – Sándor István: a vértanúvá lett szalézi szerzetes (videó)

A napokban adták át az újpesti városházán a Sándor István Újpest Gyermekeiért díjakat azoknak a pedagógusoknak és közösségeknek, akik, illetve amelyek kiemelkedő munkát végeznek az újpesti gyerekekért. De miért Sándor István? A vértanúvá lett szalézi szerzetes életéről és haláláról Helyi Érték című műsorunkban beszélgettünk a történésszel és a rend magyarországi tartományfőnökével.
23
máj

Helyi Érték – Smohayné Simon Gyöngyös (videó)

Gyermeknapi mesés kódfejtő sétára várja az egészen kicsiket és a kicsit már nagyobbakat a Káposztási Családok Egyesülete. Rejtvények és rejtélyek, feladatok, találkozás egy különleges mese szereplőivel, a küldetés végén pedig fagyizás. Smohayné Simon Gyöngyössel beszélgettünk a Helyi érték című műsorunkban.
21
ápr

Helyi Érték – A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja (videó)

A reformkortól kezdve a helyi zsidóság nagy szerepet játszott abban, hogy Újpest gyorsan fejlődő településsé váljon. A holokauszt elvette tőlük az emberi lét lehetőségét, a kommunista diktatúra pedig felszámolta a maradék társadalmi beágyazottságukat is. Szerdócz J. Ervinnel, az újpesti zsinagóga rabbijával a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából beszélgettünk.
14
ápr

Helyi Érték – Erdőmentők a Farkaserdőben (videó)

Bajban a fecskék, de akár mi is segíthetünk nekik. Hogy hogyan, és miként tehetjük élhetőbbé például a Farkaserdőt, Csanádi Viktor, az Erdőmentők Alapítvány erdő- és vadvédelmi vezetője beszélt Helyi érték című műsorunkban.
31
Már

Helyi Érték – Lóránt Gábor – Húsvét előtt (videó)

Az idei húsvét több időt adhat nekünk arra, hogy a külsőségek helyett az ünnepre, annak valódi lényegére figyelhessünk, és talán megérthessük a járvány üzenetét is – mondta Lóránt Gábor, az Újpest-Belsővárosi Református Gyülekezet vezető lelkésze Helyi érték című műsorunkban.
10
Már

Helyi Érték – Pályi Lászlóra emlékezünk (videó)

Pályi László atyát nemcsak lelkipásztorként, hanem iskolaalapítóként is tisztelték Újpesten. Városunk díszpolgára március 1-én hunyt el. Az ő közbenjárása révén létrejött intézmény igazgatója beszélt a kezdetekről és az ott elindult fejlődésről. A helyi karmelita nővérek is megtapasztalhatták szeretetteljes bölcsességét, hozzájuk is ellátogattunk.