Derekasan helytállt, de kikapott az UVSE a Szuperkupa-döntőben

  •  
  •  
  •  

Nem sikerült a bravúr: az UVSE Vízilabda Sportegyesület csapata harcias küzdelemben alulmaradt a rendkívül erős ellenfélnek számító spanyol CN Sabadell együttesével szemben a Női Európai Szuperkupa-döntőben.

A november 7-én kedd este a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendezett mérkőzésen a jelen sztárjai és a jövő reménységei küzdöttek meg egymással: a Bajnokok Ligája-címvédő Sabadell a világ egyik legerősebb válogatottjára, a spanyol női együttesre épül, az Eurokupa-győztes UVSE gerincét ugyanakkor a szeptemberben világbajnokságot nyert U20-as magyar válogatott játékosai adják.

fotó: waterpolo.hu facebook (MVLSZ/Kovács Anikó)

Az első két negyed során gólokban gazdag játékot láthatott a közönség; a Benczur Márton által irányított újpesti csapat nem hagyta magát, a katalánok góljaira szép egyéni akciókkal válaszoltak, ötmétereseket harcoltak ki és ezeket értékesítve egyenlítettek. A nagyszünetre a Sabadell 9-7-re vezetett, majd a harmadik negyedben 11-7-re növelték az előnyüket az ekkor már kissé elfáradt UVSE ellen. A hazai csapat jó védekezéssel, kiváló blokkolással és sok szerencsével képes volt 11-9-re szépíteni; az öröm sajnos nem tartott sokáig, a vendégek hamarosan ismét négygólos előnyre tettek szert.

Az UVSE még a záró nyolc percben is nagyot ment, másfél perccel a meccs lefújása előtt sikerült 13-11-re szépíteni, végül azonban a világklasszis Judith Forca góljával 14-11-re győzött a Sabadell. A katalán csapat ezzel negyedszerre hódította el az Európai Szuperkupa trófeáját, korábban 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban sikerült ugyanezt véghezvinniük. Az UVSE ezelőtt egyszer, 2017-ben játszott Szuperkupa-döntőt, akkor az orosz Kinef Kirisivel szemben maradtak alul.

Női Európai Szuperkupa:
CN Sabadell (spanyol)-UVSE 14-11 (5-3, 4-4, 3-2, 2-2)

gólszerzők: Forca 3, Ortiz, Keuning, Gercia Gonzalez, Leiton 2-2, van der Sloot 1, illetve Tiba, Lendvay 3-3, Faragó, Hajdu 2-2, Szegedi 1

RD

, , , ,