Déri Tibor: Európához tartozunk, a helyünk itt van

  •  
  •  
  •  

November 7-től – az új városvezetés kezdeményezésére – már négy, köztük az uniós zászló díszíti a Városháza épületét. A lobogó azonnal vitahelyzetet alakított ki.

Wintermantel Zsolt, Újpest egykori polgármestere Facebook-oldalán reagált a történtekre, és fejezte ki nemtetszését. 

Az uniós zászló ügyéről Déri Tibor polgármester az ujpest.hu-nak elmondta;

“Hazánk már 15 éve tagja egy európai közösségnek. Mi úgy gondoljuk, az eu-s zászló szimbolizálja, hogy Európához tartozunk, a helyünk itt van. Másrészt az elmúlt években számos beruházás uniós támogatással valósult meg Újpesten. Wintermantel Zsolt akkor örült ennek és szívesen kampányolt is ezekkel a fejlesztésekkel, ezért érthetetlen a mostani reakciója.”

Megkerestük Varju Lászlót, Újpest-Angyalföld egyéni országgyűlési képviselőjét, aki levélben válaszolt szerkesztőségünknek. 

“A Demokratikus Koalíció megvédi az uniós zászlót és felszólítja Wintermantel Zsoltot, fejezze be a feszültségkeltést. Az uniós zászlónak minden középületen helye van, és ha rajtunk, európai magyarokon múlik, akkor az Országházon is lobogni fog. Lehet, hogy a fideszeseknek csak a látszatnemzetieskedés fontos, mi azonban nem felejtjük el, hogy Európa az otthonunk!”

Korábban több Újpestet érintő fejlesztés is uniós-támogatásból valósult meg. Ilyen például az SZTK épületének energetika megújítása, iskolák és bölcsödék korszerűsítése, vagy a nagy népszerűségnek örvendő klímastratégiai program.

November 7-től tehát négy zászló fogadja a Városházára érkezőket. A magyar, az újpesti, a székelyföldi, valamint az uniós.

, , , ,