Egy évtized után rendezték meg ismét az Újpest Család Kupát

  •  
  •  
  •  

December 4-én, majd 10 éves kihagyás után ismét megrendezték az Újpest Család Kupát (korábban: Újpest Család Vándorkupa) az Angyalföldi Sportközpontban.

Az Újpest 1885 Szurkolói Klub szervezésében lebonyolított tornán 27 csapat közel 200 játékosa vett részt.

A nagy érdeklődés mellett zajló küzdelem egyik felemelő pillanata volt a legendák és a szurkolók közti gálameccs, amelyen többek között Zámbó Sándor, Jurácsik Mátyás, Jenei Sándor és Mészöly Géza is pályára lépett.

A tornán végül a Barcsi Lilák csapata bizonyult a legjobbnak, a Viola FC Gyöngyös végzett a második helyen, míg a Sz.U.Sz.A. (Szatmárnémeti Újpest Szurkolók Alakulata) lett a harmadik helyezett.

A legjobb kapus Varga Dávid (Viola Boys 222 km) lett, a legjobb mezőnyjátékosnak Iván Dániel (Barcsi Lilák) bizonyult, a gólkirályi címet Pandur Ádám (Barcsi Lilák) érdemelte ki, a legsportszerűbb csapat címet pedig a Sz.U.Sz. A. könyvelhette el magának.

A győztes Barcsi Lilák csapata

A tornához kapcsolódó érdekesség, hogy az Újpest 1885 Szurkolói Klub már évek óta kutatja azt a trófeát, amelyet az Újpest FC még 1930-ban, Genfben hódított el az akkor legrangosabb európai megmérettetés, a Bajnokok Tornája során – amely a mai Bajnokok Ligája elődjének is tekinthető.

A Viola FC Gyöngyös brigádja

A serleg azonban az 1990-es években eltűnt, és azóta sem sikerült a nyomára akadni, így a szurkolók úgy döntöttek, Szilágyi Erzsébet ötvösművésszel elkészíttetik a trófea pontos mását. Az erről szóló megállapodást a drukkerek előtt írták alá szombaton, a munka pedig megközelítőleg egy évet vesz majd igénybe.

A Sz.USz.A. játékosai

A másik nagy bejelentés Móring József országgyűlési képviselőhöz köthető, aki elmondta: sokan, régóta dolgoznak már azért, hogy az Újpest FC tradicionális címere visszatérjen és a klub új kezekbe kerüljön. Szerinte már mindkét cél belátható közelségben van, napokon belül még ennél is nagyobb bejelentésekre kerülhet sor, ugyanis legközelebb pénteken tárgyal majd az új tulajdonosi kör Roderick Duchatelet “távozó tulajdonossal”, amely során reményei szerint pontot tesznek az évek óta húzódó ügy végére.

A tornára egyébként még 2020-ban került volna sor, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A sporteseményt az újpesti önkormányzat közművelődési és oktatási bizottsága 400 ezer forinttal támogatta.

(Fotók: Nagy Roland)

, , , , , , , , , , , , , , ,