Elkezdődött a harmadik közösségi kert építése a Bercsényi utcában

  •  
  •  
  •  

A Zöld Újpest koncepciója mentén már a harmadik közösségi kert építésébe kezdett Újpest Önkormányzata az Újpesti Városgondnokság Kft.-vel együttműködve. Az új tankertben májusban már kertészkedhetnek is a szerencsés pályázók.

A közösségi kertek létrehozása dr. Trippon Norbert kezdeményezésére valósult és valósul meg. 2021-ben az Izzó lakótelepen hozták létre az elsőt, 22 magaságyással. Az ötlet már akkor nagy sikernek örvendett a lakosság körében. Így az önkormányzat úgy döntött, hogy tovább folytatja a népszerű kezdeményezést és 2022 tavaszán 1124 négyzetméternyi területen, a Károlyi Egyetem szomszédságában lévő régi dühöngőt elbontva létrehozta a második, negyvenágyásos közösségi kertet, kertiházzal, komposztálóval, padokkal, szemetesekkel, biciklitárolóval, gyerekeknek homokozóval.

„Azt hiszem, most már elmondhatjuk, hogy nemcsak egy trend a városi kertészkedés, hanem igazán fontos is, főleg a drasztikusan emelkedő élelmiszerárak mellett. A közösségi kertek révén a lakosságnak lehetősége nyílik arra, hogy saját magának, költséghatékonyan termessze meg a zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket. Így nem is kérdés, hogy folytatjuk tovább a programot, és idén újabb közösségi kerteket építünk. Pár nappal ezelőtt az Újpesti Városgondnokság munkatársaival közösen jelöltük ki az új közösségi kert határait, állítottuk fel az ideiglenes kerítést, és ezzel el is indult a kivitelezés”

– mondta el dr. Trippon Norbert alpolgármester.

A 933 négyzetméternyi területen megvalósuló közösségi kertben – melynek pályázata most zárult le – 18 darab hat négyzetméteres magaságyás lesz kialakítva, kertiházzal, komposztálóval, padokkal, szemetesekkel és kerékpártárolókkal. A kerítés mellett cserjék lesznek telepítve, melyek idővel zöld határoló elemként fognak funkcionálni, készül fűszernövény- és évelőágyás is. Az új közösségi kert május végére készül el.

, , , , , , , ,