Érmekkel tértek haza az UTE karatékái a világbajnokságról

  •  
  •  
  •  

Hatalmas sikert értek el az UTE karatékái a törökországi korosztályos világbajnokságon. Két újpesti versenyző állhatott fel a dobogóra, Loyal Lili ezüstérmet, Kopfer Anna bronzérmet nyert. Az érmek és Hecker Bojana hetedik helyezése bizonyítja, minőségi munka folyik a lila-fehéreknél.

Törökországban, közelebbről Konyában közel száz ország versenyzői küzdöttek a minél jobb eredményekért, a nevezésekből kiderült, hogy 1800 ifjú karatés, a kadétek (14-15 évesek), a juniorok (16-17 évesek) és az U21-esek (18-20 évesek) léptek a küzdőtérre. A magyar küldöttségben 26 versenyző kapott helyet, de érmet csak az újpesti lányok nyakába akasztottak az eredményhirdetéskor.

Méltán büszke az elért sikerekre az UTE karate szakosztályának vezetője. Tahon Róbert az Újpesti Sportban elmondta, hogy nagy reményekkel indultak a versenyzők a megmérettetésre.

– Abban biztos voltam, hogy a lányok nagyon odateszik majd magukat a versenyen. Itthon, a klubunkban, ahol közel háromszáz fiatallal foglalkoznak az edzők – Hecker Balázs, felesége Cheritah Laura, Bagi Éva és Krajcsi László – valamennyien „benne” vannak a szép sikerben.

A világbajnokságot követően a Nemzeti Sport hasábjain nyilatkozott Cheirah Laura. Kiemelte, hogy titkon számított arra, hogy dobogóra állhatnak majd a versenyzői, de ezt a terhet nem tette a lányok vállára, nem is beszélt erről velük a vébé előtt.

– A tizenhat éves Lilinek volt már világkupa-ezüstje kadétban, most tavasszal, hasonlóan erős mezőnyben, mint a konyai vébén, amellett Eb-bronzmeccset is vívott Prágában, azóta pedig sokat fejlődött – mondta.

Hecker Balázs elmondta, hogy Anna és Lili évek óta együtt tréningeznek, egészen idáig riválisok is voltak, csak most váltak külön, s kerültek át más súlycsoportba.

– Egész eddigi karate életüket azzal töltötték, hogy egymással versengtek ugyanabban a kategóriában, s hol egyik, hol másik volt a győztes. A rivalizálásukkal együtt is nagyon jó barátok, és nagyon jó sporttársak maradtak, ráadásul Konyában most egyszerre sikerült nekik az éremszerzés.

Gergely Gábor

, , , , , , , ,