•  
  •  
  •  

Autóbalesetben elhunyt kerületünk cselgáncsozó büszkesége, Tamási Ibolya. A magyar bajnok sportoló április 20-án Csomádnál vesztette életét, miután frontálisan nekiütközött egy bedrogozott sofőr. Az 58 éves judós életéért hiába küzdöttek a mentősök, nem tudtak segíteni rajta. Tamási Ibolya férjét, Illés Sándor judoedzőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A 11-szeres magyar bajnok és világbajnok Tamási Ibolya a Budapesti Spartacusnál kezdett el versenyezni, majd az UTE-hoz igazolt. 1984-ben szerezte meg első felnőtt egyéni magyar bajnoki címét, 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották a magyar judosport első női Év sportolójának.

Pályafutása során tizenegy alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet (ezzel a nőknél az örökrangsor második helyén áll Gránicz Éva mögött), utoljára 2009-ben állhatott a dobogó legfelső fokára. 2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett.

A cselgáncsozónő egyetlen pillanatra sem szakadt el szeretett sportágától, egyesületében a fiatalok felkészülését segítette, és minden évben részt vett a hazai világversenyek, világ- és Európa-bajnokságok, Hungária-kupák, Grand Prix-k és Grand Slamek rendezésében. Végső búcsúztatását május 13-án pénteken tartják.

, , , , , ,