Idén is lesz a „Közlekedik a család” vetélkedő

  •  
  •  
  •  

A közúti közlekedésben fontos, hogy a résztvevők körültekintő, megfontolt módon, egymást partnerként tekintve közlekedjenek. A közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük és példaként szolgálniuk a fiatalabb családtagok részére. Ez a gondolat hívta életre tizenegy esztendővel ezelőtt a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot – áll az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága közleményében.

A rendőrség baleset-megelőzési szervezete 2022-ben az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország támogatásával szervezi meg a több száz család részvételével zajló megmérettetést.

A területi versenyeket idén is május 21-e és június 28-a között rendezik meg.

A versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben 6 és 17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A vetélkedő fődíja egy Škoda FABIA személygépkocsi.

A verseny szervezői az iskolák részére is pályázatot hirdetnek: azok az oktatási intézmények, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbi jutalmakat nyerhetik el:

  • 1. helyezett iskola: 500,000 Ft értékű tan- és sportszernyeremény,
  • 2. helyezett iskola: 300,000 Ft értékű tan- és sportszernyeremény,
  • 3. helyezett iskola: 100,000 Ft értékű tan- és sportszernyeremény.

A versenyről a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet bővebb információkat olvasni.

, , , , , ,