Kapás Boglárka és Szűts István lett Újpest Díszpolgára

  •  
  •  
  •  

Újpest legrangosabb kitüntetéseit vehették át az arra méltó személyiségek a díszpolgári avató ünnepségen a Városházán. Az augusztus 26-án megtartott ceremónia nagyon emelkedett hangulatban telt.

Fanfárnyitány fogadta a vendégeket, az Erkel Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanárai előadásában, akik Händel Győzelmi induló című művét adták elő. A Himnusz eléneklését követően az estély moderátora, Jónás Sándor Déri Tibor polgármesternek adta át a szót. Újpest vezetője díszbeszédében felidézte a legendás vízilabdázó, Benedek Tibor híres gondolatait.

„Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.”

Ezt követően átadták az Újpest Önkormányzata Elismerő Oklevele díjakat. Az indokolás szerint az Újpest Önkormányzata Elismerő Oklevele díj annak az újpesti polgárnak adományozható, aki huzamosabb időn át folyamatosan Újpest érdekében fejtette ki tevékenységét, és ezáltal az egész város közösségében, vagy kisebb közösségeiben kiemelkedő megbecsülést szerzett.

Elsőként az Ultra Viola Bulldogs vezetője, Marosvölgyi Gábor vehette át a díjat, Czigler László alpolgármestertől. A díjban részesült az UVSE vízilabda egyesület, a neves utánpótlás klub nevében Vincze Balázs vette át az elismerést Déri Tibor polgármestertől.

Czigler László és dr. Csiki Árpád

Újpest Önkormányzata Elismerő Oklevelét kapta a Rolland Úri Divat, a divatház nevében a szalon tulajdonosa, Borbély Ágnes vehette át a díjat Bedő Kata alpolgármestertől.

Az Újpestért Díjak átadása előtt a Dunakanyar vonósnégyes művészei muzsikáltak. Majd elhangzott: az Újpestért Díj annak az újpesti polgárnak adományozható, aki a közösség érdekében végzett tevékenységét, munkásságát legalább egy évtizeden át folyamatosan, kiemelkedő színvonalon Újpest érdekében fejtette ki, vagy a tevékenysége során valamilyen jelentős újpesti esemény megszervezésével, jelentős újpesti létesítmény létrehozásával, vagy valamilyen jelentős eredmény elérésével kiemelkedő érdemeket szerzett.

Déri Tibor és Vincze Balázs

2022-ben Újpestért Díjat vehetett át dr. Csiki Árpád felnőttháziorvos, akinek Czigler László alpolgármester gratulált hivatalosan.

Ugyanebben az elismerésben részesült a IV. kerületi képviselő-testület döntése értelmében Salgó István világítástechnikai szakértő, akinek Trippon Norbert alpolgármester adta át a kitüntetést.

Majd Szlezák Zoltán labdarúgót szólították, az Újpest FC U-19-es csapatának vezetőedzője szintén átvehette ezt a díjat, Déri Tibor polgármestertől.

Salgó István és Trippon Norbert

Az Újpestért Díjak átadása után a város lehető legmagasabb rangú elismerései következtek. Az Újpest Díszpolgára cím annak az újpesti polgárnak adományozható, aki valamilyen kiemelkedően jelentős munkájával vagy egész életművével, Újpesten belül, vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Az Újpest Díszpolgára cím annak a személynek is adományozható, aki jelentős módon hozzájárult Újpest jó hírnevének öregbítéséhez, Újpest közösségének, életének hagyományainak gazdagításához.

2022-ben díszpolgári rangot kapott az olimpikon Kapás Boglárka. A világ- és Európa-bajnok úszónő házasságkötése miatt nem tudott részt venni a ceremónián, azonban videóüzenetben köszönte meg az illusztris díjat.

Kapás Boglárka

2022-ben Újpest Önkormányzata Képviselő-testülete úgy döntött, hogy hosszú évek során nyújtott kiemelkedő munkájáért Újpest Díszpolgára címet adományoz Szűts István zeneszerző és művelődésszervezőnek. A Kormorán együttes művészét Déri Tibor polgármester és Bedő Kata alpolgármester köszöntötte.

Szűts István

A díjátadó ceremónia záróakkordjaként az Artisjus-díjjal elismert énekesnő, Micheller Myrtill és zenekara, a SWINGUISTIQUE muzsikált, ezzel franciás-sikkes hangulatot teremtve a városháza dísztermében.

Gratulálunk a díjazottaknak!

, , , , , , , , , , , ,