•  
  •  
  •  

„Most karácsony van, ilyenkor duplán számít a jó. Tehát csak gondold végig, mi az a legnagyobb jó, amit megtehetsz a többiekért, aztán menj, és tedd meg!” Így szól az örökérvényű jótanács, amit a Reszkessetek, betörők! második részében a galambos hölgy ad Kevinnek. Jótettünkön nem is kell sokat gondolkodnunk, garantáltan nagy örömet szerzünk egy nehéz sorsú gyermeknek, ha egy kis doboz meglepetést viszünk a Károlyi István parkban felállított ajándékgyárba.

Adventi Ajándékgyár

November 26-tól december 16-ig várja a meglepetésekkel teli dobozokat a karácsonyi pompában úszó ajándékgyár.

“Az elmúlt években rendkívül népszerű volt ez a kezdeményezés, így már bátran mondhatom, hogy hagyománnyá vált a mi kis saját „gyárunk”, ami rengeteg gyermek karácsonyát tette már szebbé”

– meséli Bedő Kata, Újpest kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármestere.

Bedő Kata

“Tavaly annyi csomag gyűlt össze, alig hittünk a szemünknek. Folyamatosan érkeztek a dobozok, sőt, sok újpesti intézmény még külön gyűjtést is szervezett, de még a szomszédos kerületekből is érkeztek csomagok. Emellett az Újpest Gyermekeiért Jótékonysági Alapba is sok felajánlás érkezett, így a legtöbb gyermeknek volt ajándék a fa alatt. Mindent megteszünk azért, hogy ez idén karácsonykor is így legyen”

– hangsúlyozza az alpolgármester.

Az apró meglepetéseket rejtő dobozokat nem szükséges becsomagolni, azt a szervezők majd megteszik, azonban ha mégis egy komplett kis karácsonyi csomagot viszünk, akkor fontos, hogy jelezzük, milyen korú és nemű gyermeknek szánjuk. Az ajándékgyár mellett a Szusza Ferenc Stadionnál, a Halassy Olivér Városi Uszodánál, valamint az Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálatnál is leadhatják az ajándékokat.

Biztos alap

Ahogy korábban már beszámoltunk róla Újpest Önkormányzata két évvel ezelőtt létrehozta az Újpest Gyermekeiért Jótékonysági Alapot, amelyen keresztül már sok rászoruló család kapott segítséget.

“Boldogan mondhatom, hogy nagyon jól működik ez a támogatási rendszer. Sok felajánlás érkezik, a segítség pedig egyre többekhez jut el”

– meséli Bedő Kata.

“Idén egy súlyos balesetben megsérült kislány gyógykezelését is tudtuk belőle finanszírozni. Szeretném hangsúlyozni, hogy módunkban áll segíteni, így kérvényt továbbra is bárki benyújthat, igyekszünk mindenkinek a lehető legtöbb támogatást megadni.”

Domján Vivien

, , , , , , ,