Közleményben reagált a feltételezésekre a Vagyonkezelő

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. a portálunknak küldött közleményében reagált a céget egy Facebook-oldalon ért támadásokra.

„Az UV Zrt. teljes mértékben a hatályos törvények betartása mellett, törvényes keretek között hajtja végre a Lázár Vilmos utca 14. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületben a lakások kialakítását”

– áll a kommünikében.

A közlemény arra is rámutat, hogy

„a lakások kialakításán túlmenően a társasház közös tulajdonú épületszerkezeteinek és vezetékeinek egy része is korszerűsítésre kerül, mely többek között olyan építési munkálatokat foglal magában, mint homlokzati hőszigetelés, homlokzati nyílászárók beépítése, födém- és faszerkezet javítása, gáz-és vízvezeték építése, csatorna-és fűtési rendszer építése, cserépfedés cseréje, bádogozási munkák, udvari csatorna és nyomóvezeték cseréje, vagy épp fogadóakna kiépítése”.

Hozzátették:

„Az átalakítással összesen 220,66 m2-nyi lakás kerül kialakításra, négyzetméterenként nettó 579 ezer forintért. Éppen ezért hazugság minden olyan állítás, mely szerint a kialakítandó lakások négyzetméter ára 1 millió forint.

A többletköltség – ahogy fentebb említettük – a társasház közös tulajdonú részeinek energetikai és egyéb felújítási költségeit tartalmazzák. A munkálatok várhatóan 2023. április végén fejeződnek be és reményeink szerint 2023 júniusától a bérlők egy már energetikai értelemben is korszerű épületben lévő, minőségi önkormányzati bérlakásokba költözhetnek be.”

, , , , ,