•  
  •  
  •  

Reméljük, megvolt minden: vendégjárás, piros tojás, locsolkodás, kis- és nagybevásárlás, takarítás, sütés-főzés, egyszóval túléltük a négynapos ünnepet. Érdemes átfutni, mit kínál az Újpesti Kulturális Központ (ÚJKK) a hónap hátralevő idejére.

Zenedélelőttöt tartanak április 22-én, pénteken 10.30-kor az óvodás bérlet keretében az Ifjúsági Házban. A program címe: Mese habbal, illetve mese hanggal, és a MÁV Szimfonikus Zenekar művészei muzsikálnak a legkisebbeknek. Az interaktív előadást Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti. Ezen a délelőttön lesz egy második előadás is, a Rigócsőr királyfi a Grimm-testvérektől. Ugyanez a helyszín, az Ifjúsági Ház színházterme. A belépőjegy ára: 1200 forint.

Április 23-án, szombaton – ahogy már évek óta – Sportnapot rendeznek, amelyből ezúttal sem maradnak ki az ÚJKK rendezvényei. Reggel 8-tól délután 4-ig kézműves foglalkozások, arcfestés, lufihajtogatás, csillámtetoválás és óriás társasjáték várja a gyerekeket a Bánka Kristóf Sportközpontban.

Ugyancsak ezen a napon, a Lóverseny téri Közösségi Házban délelőtt 10 órai kezdettel a Babszem Jankó Gyermekszínház előadása látható, amely során Szutyejev Vidám mesék című könyvének hősei kelnek életre. A program révén rajzolni kezd a varázsceruza, és nagymamák, kismamák, aprócskák és nagyobbacskák régi, kedves ismerősei: Kispipi, Kisréce, a három kiscica és társaik kilépnek a mesekönyv lapjairól, hogy felhőtlen szórakozást nyújtsanak az ovisok és kisiskolások mellett a legkisebbeknek is. A belépődíj 1200 forint.

Könnyűzenei koncertet tartanak április 29-én, pénteken délután 6-tól este 9-ig. Az örömzenét a Kugli együttes biztosítja az Ifjúsági Házban, ráadásul díjtalan a belépés. A Kugli együttes múltja több mint 40 éves. A zenekar Újpesten alakult még a ’80-as években, az Ady Endre Művelődési Központ és a Dallos Ida Művelődési Ház, valamint a Némethy Ernő Művelődési Ház volt rendszeres koncertjeinek helyszíne. Így – teljes joggal – Újpest zenekarának tartották a Kuglit. A lemezgyár politikai okokból megvétózta lemezük megjelenését. A csapat elhallgatott 20 évre, azonban 10 éve újra működik. Megjelent 4 albumuk, a régi dalok mellett néhány friss dal is található a lemezeken. Az est vendége Dóka Attila.

Április 30-án szombaton, 19 órától 22 óráig a  Shadows Magic Band zenekar zenés, táncos estjét tartják a Polgár Centrum – Újpest Galéria épületében. Belépő: 1000 forint. A Shadows Magic Band hosszú múltra tekint vissza, de a jelenlegi felállásban 2019-óta játszanak együtt a tagok. Műsoruk jelentős részét a néhai „The Shadows együttes” számai nyújtják a 60-as, 70-es évekből. Ebből adódóan stílusuk instrumentális gitárzene, de a közönség igénye szerint szívesen játszanak korabeli énekes számokat is, valamint ezek gitárzenére való feldolgozását. Repertoárjukat úgy állítják össze, hogy jó hangulatú, táncos rendezvény részesei lehessenek azok, akik koncertjeikre ellátogatnak.

Végül ejtsünk szót két kiállításról, ezeket feltétlenül érdemes megnézni! Az egyikük a zsebben hordott művészet 2.0 ABSZTRAKT/sZÜRREÁL nevű tárlat, ami a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fotóművészeti Tagozata kiállítás. Ez május 1-jéig látható az Ifjúsági Ház Új Galéria termében. A másik fontos tárlat pedig Kovács Johanna festőművész kiállítása a Polgár Centrum – Újpest Galériában, ez május 7-ig látogatható. A belépés mindkét kiállításra díjtalan.

, , , , , ,