•  
  •  
  •  

Legendaként él az újpestiek emlékezetében Göröcs János, vagy ahogyan mindenki ismerte, Titi bácsi. Mostanra elkészült a tavaly elhunyt kiváló sportember síremléke is.

Régi játszótársak és tisztelők gyűltek össze múlt szerdán a Megyeri temetőben, amikor végre sor került Göröcs János síremlékének felavatására.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Kanász-Nagy Máté szociális és népjóléti alpolgármester azt mondta:

„Egész Újpest gyászolta őt. Hiszen ő egy legenda itt Újpesten. Az újpesti foci, az Újpesti Dózsa mindig is több volt, mint egy sportszakosztály, ahogyan ma az Újpest FC is több: ez a közösségről szól. Ez rólunk szól. És akik itt sikereket értek el, a városunk dicsőségének a hírét vitték messzire, azokra mindig emlékeznünk kell.”

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A régi csapattársak közül persze nem hiányozhatott a Dózsát 11 éven át erősítő másik legenda, Dunai Antal sem. Azt mondta, nemcsak a pályán, de azon kívül is jól megértették egymást Titivel.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

„Nekünk a taktika? Az edzők felkészítettek bennünket, a képességeink alapján betettek minket arra a posztra, amiről úgy gondolták, hogy ott a győzelmet ki tudjuk harcolni. De ezek után, amikor már egyedül voltunk, a Göröcs még mindig mondott pár olyan dolgot, hogy ezt vagy azt csináljuk. Főleg, amikor külföldön játszottunk: várjuk meg előbb, hogy az ellenfél mit játszik, álljunk vissza félpályára. Aztán – mondta – ha nála van a labda, csak induljunk be, majd ő kiválasztja, kit hoz játékba”

– idézte fel a régi időket.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A gyönyörű síremléket Strausz György kőfaragó mester készítette közmegelégedésre; ez a síremlék most már méltó arra, hogy az újpestiek kedvence örökre megpihenhessen. A síremlék költségeit az Újpesti Torna Egylet, a Magyar Olimpiai Bizottság és az újpesti önkormányzat közösen állta.

, , , , , , , ,