November 7-én indul a középső metrószakasz felújítása

  •  
  •  
  •  

November 7-én kezdődik a 3-as metró középső szakaszának felújítása, ami várhatóan másfél évig tart majd. Ezalatt a Nagyvárad tér és Lehel tér között metrópótló buszokkal lehet majd utazni – áll a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

A Lehel tér és a Nagyvárad tér közötti szakasz lezárása idején a 3-as metró hétköznap és hétvégén is

  • Újpest-központ felől a Lehel térig,
  • Kőbánya-Kispest felől pedig a Nagyvárad térig jár majd.
  • A kimaradó szakaszon metrópótló busz közlekedik, a megszokott módon a közúti kapacitások teljes kihasználásával, csúcsidőben 45 másodpercenként.

A cég az eddigi lezárások során alkalmazott pótlóbuszok mellett újabb alternatívákat is javasol az utazásra.

A belvárosba, belvárosban utazóknak javasolják a másik három metró, a 4-6-os villamos, a megszokottnál sűrűbben induló 2-es, illetve a Kiskörúton közlekedő 47-es és 49-es villamos használatát.

A Nagyvárad térről a 2M jelzésű új villamosjárattal is közvetlenül elérhető a belváros, és már jövő hétfőtől több trolibusz meghosszabbított útvonalon közlekedik.

Az Észak-Buda és Észak-Pest felől érkező, a várost átszelő utasokat a BKK az 1-es villamosjárat bővítésével, az új, Óbuda és a Népliget között közlekedő 1M járat indításával segíti.

Az északi városrészek és a belváros között a BKK – a Lehel térig közlekedő metró igénybevétele mellett – az északi metrószakasz felújításakor már megismert alternatív útvonalak igénybevételét ajánlja:

  • Újpest felől a megszokottnál gyakrabban induló 20E gyorsjáratot,
  • Rákospalota és Újpalota felől az 5-ös és 7E buszt,
  • Óbuda felől a budai fonódó villamoshálózatot, az 1-es villamost, illetve a H5-ös HÉV-et,
  • Angyalföld felől pedig a 105-ös buszt.

A déli városrészek felől érkezőket segíti, hogy a most átadott déli metrószakasz felújítása idején bevezetett új járatokat a BKK fenntartja.

A metrópótlás forgalmi rendjéről térképes felületen, lakótérségekre és városrészekre bontva tájékozódhatnak az utasok EZEN A LINKEN, az Interaktív térkép menüpontban.

Az autósok sem ússzák meg

A közúton közlekedőknek novembertől a pótlóbuszok útvonalán, tehát a Váci út-Lőportár utca és az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópontok között,

a Váci út-Nyugati tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Deák Ferenc tér-Károly körút-Astoria-Múzeum körút-Kálvin tér-Üllői út nyomvonalon kell jelentősebb változásokra készülniük.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a 3-as metró frissen felújított déli szakaszát a múlt héten adták át a forgalomnak.

, , , , , ,