•  
  •  
  •  

Bármily hihetetlen, idén már 23. alkalommal rendezik meg kerületünk egyik legnépszerűbb tömegsport eseményét, az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivált május 7-én. Kerületünk alpolgármestere, Trippon Norbert törzsgárdatag a versenyen, hiszen élete része a futás.

Amegmérettetés nem csupán egy futó- és kerékpáros fesztivál, ez Újpest legnagyobb, tradicionális, minden évben megrendezésre kerülő önkormányzati sportfesztiválja. Közel 23 éves múltra tekint vissza, hiszen Hock Zoltán akkori alpolgármester és Boruzs András TRÖK-elöljáró kezdeményezésére indult el 1999-ben. Trippon Norbert szavai szerint megtiszteltetés számára, hogy közel két évtizedes önkormányzati munkája során együtt dolgozhatott a kezdeményezőkkel, és újpestiként évről évre részt vesz a rendezvényen.

„Nemcsak azért jók az ilyen események, mert összehozzák a hasonló, rendszeresen sportolókat, hanem azért is, mert kedvet csinálhatnak másoknak is a rendszeres testmozgásra. Egyúttal valódi közösségi élményt is nyújt, hiszen teljes családokra, így a mini futással vagy biciklizéssel a gyermekekre is számítunk. Sőt, még kutyás futás is van, ami az újpesti kutyatartóknak tesz a kedvére”

– vélekedik az alpolgármester. A városatya azt is hozzátette, Újpest a legsportosabb kerület lévén a tömegsportok megrendezésében is jeleskedik.

„Újpest történetében, tradícióiban mindig is kiemelt szerepe volt a sportnak, a sportegyesületeknek. Gondoljunk például az UTE-re, más egyesületekre vagy olimpikonjainkra. A kerület életében azonban legalább ennyire fontos a tömegsport is”

– tette hozzá Trippon Norbert.

„A rendszeres testmozgás nemcsak az újpestiek fizikai egészségmegőrzéséhez, de a lelki, mentális jólétéhez és kikapcsolódásához is vitathatatlanul hozzájárul. Különösen igaz ez napjaink felgyorsult, stresszes világában. Egyúttal a sportok csapat vagy közösségi jelentősége is felbecsülhetetlen, hiszen a különféle sportágakon keresztül az újpestiek egymásra találhatnak.”

Az alpolgármester azt is büszkén megosztotta az Újpesti Napló olvasóival, hogy sportos életmódja a családja számára is példaként szolgál.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy nagyobbik lányom már az UTE karate szakosztálya keretében versenyezhet, és érhet el sikereket.”

Ami pedig a futás és az alpolgármesterünk kapcsolatát illeti, régi történetre nyúlik vissza.

„Amióta az eszemet tudom, mindig szerettem futni és biciklizni, már általános iskolában is jártam atlétikára. Egyetemista koromban, több mint húsz esztendővel ezelőtt a biciklizés volt az első, szinte nem volt olyan nap, hogy ne kerékpároztam volna, rendszerint az Aquincumi hídon keresztül. Most azért futok, mert egyszerűen jólesik, karban tart, mert elmélyülhetek a gondolataimban, vagy egyszerűen csak zenét hallgatok közben”

– mesélte Trippon Norbert, akivel természetesen Újpest apraja-nagyja találkozhat május 7-én, Káposztásmegyeren, a Farkas-erdő és környékén.

, , , ,