Véber György: Jót tett a csapatnak az emlékezetes monológom

  •  
  •  
  •  

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2023. február 28-ig eltiltotta az Újpest U19-es csapatának vezetőedzőjét, Véber Györgyöt, amiért a korábbi válogatott labdarúgó utánpótláscsapata egyik mérkőzésén minősíthetetlen stílusban beszélt játékosaival. Az Újpest FC hivatalos oldalán tett közzé egy interjút Véber Györggyel, amiben az 53 éves szakember az ominózus esetről is szót ejtett.

Véber György eltiltása óta az Újpest U19-es csapata hat mérkőzésből ötöt megnyert, s a tabella ötödik helyén áll jelenleg. Erre reagált a korábbi közönségkedvenc.

– Azóta menetelnek. Viccet félretéve, az ominózus ügy kirobbanása után hat meccsből ötöt megnyertek és egy döntetlent játszottak. Így összességében 18-2-es gólkülönbséggel zárták ezt az időszakot. Szóval jót is tett az az emlékezetes monológom, ami egyébként ténylegesen nekik szólt – fogalmazott a tréner. – A kialakult helyzet a napi munkát abszolút nem érintette. A legtöbbet számomra az adta ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is. Azt gondolom, hogy ez az attitűd az, ami igazán megmutatja, hogy milyen kapcsolat van az edzői stáb és a játékosok között – tette hozzá.

Véber György

Véber György beszélt még az U19-es csapata erősségeiről, legjobb játékosairól, majd saját újpesti karrierje volt a téma, felelevenítve korábbi emlékeket. Végezetül az Újpest felnőtt­csapatának jelenlegi helyzete is szóba került.

– Jelenleg szerintem a bennmaradás egy reális cél. Ha helyezésekről beszélünk, akkor ez jelenthet egy hatodik helyet is, mivel annyira szoros a mezőny, hogy pillanatok alatt feljebb lehet lépni a tabellán.

Az interjú teljes szövegét megtalálják az ujpestfc.hu oldalon.

Gergely Gábor

, , , , , , ,