Címke: halottak napja

1
nov

Jelenjen meg szívünkben a remény!

"Ezekben a napokban szinte az egész ország útra kel. Az emberek kimennek a temetőbe, gyertyát gyújtanak, elmondanak egy imát a síroknál, megemlékeznek elhunyt szeretteikről." Czirják János Tamás görögkatolikus helyettes lelkész gondolatai Mindenszentek és Halottak napja alkalmából.
1
nov

Mindenszentek ünnepe és Halottak napja

"Az Egyház meggyőződéssel vallja, hogy a hívő ember számára halála napja egyben mennyei születésnapja is." Kosinsky Béla római katolikus plébános gondolatai Mindenszentek és Halottak napja alkalmából.
5
nov

Mozaik – Dr. Vassányi Miklós – Halottak napja a nagyvilágban (videó)

Hogyan ünneplik itthon és más országokban a halottak napját? Milyen túlvilági elképzeléseket ismerünk? Mióta van jelen a vallás az életünkben? Dr. Vassányi Miklóssal beszélgetünk.
2
nov

Közös ünnepi készülődés a Berda48-ban

Együtt készülődhettek a családok a mindenszentek és a halottak napja megünneplésére az Újpest Kapuja városrehabilitációs projekt...
27
okt

Körkép – Halottak napja: szórólapokkal figyelmeztet a rendőrség (videó)

Vannak, akik már a napokban megjelennek a temetőben, hogy rendbe hozzák a sírokat, érzelmileg is felkészüljenek a megemlékezés napjára. A temetőket azonban nem mindenki azért látogatja, hogy szerettei sírjánál megemlékezzen.
21
okt

Halottak napján is vigyázzunk értékeinkre!

A rendőrség felhívása.
30
okt

Ne okozzanak tragédiát az emlékezés lángjai!

A rossz helyre tett, őrizetlenül hagyott mécsesek minden évben számos tüzet okoznak.
29
okt

Mozaik – Zelena András – Halottak napja

Az élet és a halál összeér. Így írta le a Mozaik által meghívott gyászterapeuta azt a helyzetet, amikor a szülők még születés előtt, vagy közvetlenül születés után veszítik el a gyermeküket. Zelena András szerint nem a felejtés a cél, hanem az, hogy szeretetteljessé tudják alakítani az emlékezést.
27
okt

Körkép – Figyelmeztetések a hétvégére

Mindenszentek és Halottak napja az emlékezés időszaka. De a temetőbe látogatás és az ünnepi gyertyagyújtás is rejt veszélyeket. Ezért a rendőrség és a tűzoltóság is kéri az emberek együttműködését.
27
okt

Biztonságos kegyelet

Mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre. Mire érdemes ilyenkor figyelnünk?