Címke: mindenszentek

1
nov

Jelenjen meg szívünkben a remény!

"Ezekben a napokban szinte az egész ország útra kel. Az emberek kimennek a temetőbe, gyertyát gyújtanak, elmondanak egy imát a síroknál, megemlékeznek elhunyt szeretteikről." Czirják János Tamás görögkatolikus helyettes lelkész gondolatai Mindenszentek és Halottak napja alkalmából.
1
nov

Mindenszentek ünnepe és Halottak napja

"Az Egyház meggyőződéssel vallja, hogy a hívő ember számára halála napja egyben mennyei születésnapja is." Kosinsky Béla római katolikus plébános gondolatai Mindenszentek és Halottak napja alkalmából.
2
nov

Közös ünnepi készülődés a Berda48-ban

Együtt készülődhettek a családok a mindenszentek és a halottak napja megünneplésére az Újpest Kapuja városrehabilitációs projekt...
30
okt

Ne okozzanak tragédiát az emlékezés lángjai!

A rossz helyre tett, őrizetlenül hagyott mécsesek minden évben számos tüzet okoznak.
27
okt

Körkép – Figyelmeztetések a hétvégére

Mindenszentek és Halottak napja az emlékezés időszaka. De a temetőbe látogatás és az ünnepi gyertyagyújtás is rejt veszélyeket. Ezért a rendőrség és a tűzoltóság is kéri az emberek együttműködését.
27
okt

Biztonságos kegyelet

Mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre. Mire érdemes ilyenkor figyelnünk?