Címke: könyvbemutató

17
ápr

Nánaiak Pesten: egy parasztgyerek csodálatos kalandjai a nagyvárosban

Sajátos, számunkra még szinte ismeretlen mikrokozmosszal ismerkedhetett meg a közönség Berényi László legújabb könyve, a Nánaiak Pesten bemutatóján április 12-én a Polgár Centrumban.
26
márc

Színes programok Újpesten a költészet napja alkalmából

Folytatódik az UPódium és a Városházi Esték, de könyvbemutatóval és egy különleges művészeti projekt díszbemutatójával is várják az újpestieket áprilisban, a magyar költészet napjához kapcsolódóan.
2
febr

Újpesti történetek vidéki szemszögből Berényi László könyvében

Október közepén jelent meg Berényi László Nánaiak Pesten című könyve, a kötetet februárban mutatják be Újpesten.
30
jan

Az elpolgáriatlanult Újpestről írta utolsó könyvét Ladányi János

Újpest, az elpolgáriatlanult város címmel jelent meg a decemberben elhunyt neves szociológus, Ladányi János könyve, melynek posztumusz bemutatóját január 25-én tartották az Írók Boltjában.
29
jan

Megjelent a könyv: itt van a Bene, az újpesti mesterlövész

Bene Ferencről írt könyvet az újpesti futball krónikása, Dunai Ede. A népszerű sportíró legújabb, Bene, az újpesti mesterlövész című könyvét a Városháza dísztermében, telt ház előtt mutatták be január 26-án.
4
jan

Koncertek, irodalmi est és könyvbemutató is várja az újpestieket a magyar kultúra napja alkalmából

2024-ben ismét különleges programokkal ünnepli a magyar kultúra napját Újpest. A Himnusz születésének 201. évfordulója, január 22. alkalmából valamennyi művészeti és kulturális ágazat megjelenik a kerületben, természetesen ezúttal is ingyenes programok keretében.
24
nov

Babits-ünnep és könyvbemutató a Városházán

Különleges kötetet mutatott be dr. Sipos Lajos irodalomtörténész, Juhász Anna irodalmár és Lutter Imre előadóművész Újpesten.
19
nov

Könyvkülönlegesség a mi városunkról

Hiánypótló kötetet mutatott be Iványi János, Európa-díjas építőmérnök és Újpest díszpolgára a Városháza dísztermében. A Volt egyszer egy város 2. része Újpest építészetét és mérnöki alkotásait dolgozza fel.