Címke: könyv

15
jún

Futballista édesapjáról írt könyvet az újpesti bestsellerszerző

A legendás futballistáról, az olimpiai ezüstérmes és kilencszeres magyar bajnok Dunai III Edéről írta meg legújabb, immár 12. kötetét a lilák krónikása, Dunai Ede. Az újpesti érzelmű olvasók pontosan tudják, hogy nem véletlen egybeesés a névazonosság, hiszen ezúttal a saját apját vette a szimbolikus górcső alá a szerző. A Mesterfokon című új könyv főszereplője apaként is a fociért élt-halt.
13
jún

Újpesti művész kapta a legszebb könyv díját az Ünnepi Könyvhéten

A tősgyökeres újpesti mester, Szunyoghy András legújabb kötete, a Vadállatok anatómiai rajzai nyerte a Szép Magyar Könyv 2023 díját szakkönyv kategóriában.
6
máj

Hat könyv tavaszra

Itt a tavasz, ideje kimozdulni a természetbe és elolvasni egy jó könyvet a szabadban! Izgalmas kínálatból szerencsére nincs hiány: lássuk, miket olvassunk a tavaszi fáradtság megelőzése vagy elűzése érdekében.
17
ápr

Nánaiak Pesten: egy parasztgyerek csodálatos kalandjai a nagyvárosban

Sajátos, számunkra még szinte ismeretlen mikrokozmosszal ismerkedhetett meg a közönség Berényi László legújabb könyve, a Nánaiak Pesten bemutatóján április 12-én a Polgár Centrumban.
3
ápr

Csak néztünk, mint a moziban – Megjelent K. Varga Ibolya legújabb kötete

K. Varga Ibolya író-újságíró legújabb novelláskötete a szerző metrós kalandjait örökíti meg és a hármas metrón, utazás közben dedikálja az olvasóknak.
2
febr

Újpesti történetek vidéki szemszögből Berényi László könyvében

Október közepén jelent meg Berényi László Nánaiak Pesten című könyve, a kötetet februárban mutatják be Újpesten.
30
jan

Az elpolgáriatlanult Újpestről írta utolsó könyvét Ladányi János

Újpest, az elpolgáriatlanult város címmel jelent meg a decemberben elhunyt neves szociológus, Ladányi János könyve, melynek posztumusz bemutatóját január 25-én tartották az Írók Boltjában.
29
jan

Megjelent a könyv: itt van a Bene, az újpesti mesterlövész

Bene Ferencről írt könyvet az újpesti futball krónikása, Dunai Ede. A népszerű sportíró legújabb, Bene, az újpesti mesterlövész című könyvét a Városháza dísztermében, telt ház előtt mutatták be január 26-án.
26
jan

Bankrablás Újpesten – Jolsvai András új könyve

Két őszi nap Újpesten címmel jelent meg Jolsvai András író, újságíró, szerkesztő, helytörténész könyve az 1908-ban az Árpád úton történt bankrablás izgalmas történetéről.
11
jan

A világválogatott „újpesti mesterlövészről” mesél Dunai Ede új könyvében

Az Újpest olimpiai bajnok, világválogatott legendája, Bene Ferenc életét és pályafutását meséli el Dunai Ede legújabb, Bene, az újpesti mesterlövész című könyve, melyet január 26-án 17 órakor mutatnak be a Városháza dísztermében.