Címke: irodalom

10
máj

Matekoljunk együtt! – Csányi Szilvit kérdeztük első kisregényéről

A matematika nem tartozik a kedvenc tantárgyak közé és sok nehézséget is tud okozni a gyermekeknek az iskolában. Csányi Szilvi Kimatekoljuk! című első kisregényével megpróbálja közelebb hozni a matek szépségét a fiatalokhoz.
6
máj

Hat könyv tavaszra

Itt a tavasz, ideje kimozdulni a természetbe és elolvasni egy jó könyvet a szabadban! Izgalmas kínálatból szerencsére nincs hiány: lássuk, miket olvassunk a tavaszi fáradtság megelőzése vagy elűzése érdekében.
12
ápr

Így ünnepelték a magyar költészet napját az UPódiumban

A magyar költészet napja alkalmából Kepes András és Gubik Petra voltak Juhász Anna vendégei a második születésnapját ünneplő UPódium irodalmi szalonban. A közös nevező természetesen József Attila és a versek.
30
márc

Ismét UPódium: Kepes Andrással és Gubik Petrával ünnepel Juhász Anna

Az UPódium következő estjén, április 11-én Kepes András író, televíziós személyiség és Gubik Petra Junior Príma Díjas színművésznő beszélgetnek Juhász Anna irodalmár-háziasszonnyal. Ugyancsak színpadra lép Tempfli Erik Artisjus-díjas zongoraművész.
23
márc

Olvasni jó! − izgalmas irodalmi vetélkedőben mérték össze tudásukat a 3-5. osztályosok

Izgalmas ifjúsági krimit dolgozott fel az idei Olvasni jó! komplex többfordulós irodalmi verseny, melynek döntőjében 34 általános iskolás csapat mérkőzött meg egymással az Ifjúsági Házban március 18-án és 21-én.
13
márc

„Szállj költemény, szólj költemény” – képzőművészeti pályázat diákoknak

Az irodalom és a képzőművészet kapcsolódik össze az Újpesti Kulturális Központ által meghirdetett „Szállj költemény, szólj költemény” című képzőművészeti pályázaton, melyre 1-12. osztályos újpesti tanulók alkotásait várják március 26-ig.
18
jan

UPódium: Háy János és Kollár Klemencz László érkezik Juhász Annához

Sikertörténet a javából az UPódium. A Juhász Anna által vezetett rendezvénysorozat immár nyolcadik estje a magyar kultúra napja keretében folytatódik. Ezúttal Háy János író-költővel és Kollár Klemencz László zenésszel beszélget az irodalmár, január 22-én. Juhász Annát kérdezte az Újpesti Napló.
19
dec

Könyvek kuckózáshoz

A karácsonyi időszakban se feledkezzünk meg az olvasásról! Könyvajánlónkban összeszedtünk néhány izgalmas olvasmányt a hosszú téli estékre.
24
nov

Babits-ünnep és könyvbemutató a Városházán

Különleges kötetet mutatott be dr. Sipos Lajos irodalomtörténész, Juhász Anna irodalmár és Lutter Imre előadóművész Újpesten.
6
jún

„Ne kérdezd, kik vagyunk”

Rendhagyó könyvbemutatónak adott helyszínt a Nőszirom Klub.