Címke: sajtó

16
aug

Molecz Károly – A korszakalkotó képszerkesztő

„Volt valami egyéni íz a karakterükben, erős relief, amely megkülönböztette őket mindenki mástól” – így jellemezte Schöpflin...
12
ápr

Egy áthelyezés visszhangja: Babits Mihály Újpestre érkezik

Nem ritka, hogy egy művész életében kitörölhetetlen nyomot hagy egy település, amely aztán különféle alkotásokból köszön vissza az olvasóra.
4
febr

Az egészségbiztosítási alapkezelő szerint a sajtó akar zavart kelteni az idős betegek oltásában

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerint a háziorvosok minden szükséges adatot megkaptak az idősek oltásával kapcsolatban.
14
aug

Újságot Újpestnek!

Igazi, ízig-vérig újpesti újságot szeretnénk készíteni. Olyat, amely nemcsak küllemében, de tartalmában is a nyomtatott sajtó szebb napjait idézi – miközben friss, modern és korszerű.
1
febr

„Szabad Ujpest”

1945. január 10-én a II. világháború véget ért Újpesten. A harcok 1944. karácsony napjára érték el Újpestet. E napon még a villamosok is jártak, a háziasszonyok utolsó bevásárlásaikat intézhették. A délután hangulatát törte meg néhány szovjet páncélos, melyek felderítés közben nyomultak előre a belváros felé. A német csapatok a bekerítés elkerülése érdekében január 9-én kiürítették Újpestet és Rákospalotát. Újpest lakosai számára másnap véget ért a háború.