Idén is nagytakarítást tartottak Újpest-Városkapunál

  •  
  •  
  •  

Június 8-án Újpest-Városkapunál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat. A forgalmas közterületeket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Reggel 8 órakor már serényen nyírták a füvet a FŐKERT munkatársai a metróállomás lejáratai mellett található zöldfelületeken, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai pedig szedték a szemetet a Temesvári utcai buszmegállóknál. Így festett a nap kezdetén a „Tisztább és biztonságosabb Budapestért” akciósorozat aktuális állomása.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

A programmal kapcsolatban a koordináló BKK munkatársai közölték: elkötelezettek amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegyék Budapestet. Ezért rendszeresen kezdeményeznek a mindennapi alapfeladatok ellátásán túlmutató, összehangolt akciókat.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

A különböző fővárosi vállalatok és a hatóságok együttes munkájának hála teljesen megtisztult az M3 metróvonal, az elővárosi vonatok és a helyközi buszjáratok által is érintett közlekedési csomópont:

• A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. munkatársai speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a buszmegállókat, valamint a metróaluljárót, a MÁV Zrt. kollégái pedig megtisztították a vasútállomás kapcsolódó területeit.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

• A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

• Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), illetve az Újpesti Önkormányzati Rendészet és a XIII. kerület közterület-felügyelete is. Ők a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizték a környéket.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

• Fontos szerepet játszott a közös akcióban a Volánbusz Zrt., amelynek munkatársai támogatták a rendvédelmi szervek munkáját.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

• Ugyancsak támogatták az akciósorozat sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak gyors segítséget.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

Közös érdek Budapest tisztán tartása!

A BKK szervezésében 2021-ben indult útjára a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozat: a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között tervezetten havonta két alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontnál.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

A közlekedési központ álláspontja szerint

„Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét”.

Fotó: Tari Tamás / Újpest Média

Szerintük

„a főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos”.

, , , , , , , , , , , , , , , ,