Keleti Ágnes, a világ legidősebb olimpiai bajnoka 101 éves lett

  •  
  •  
  •  

Egykor tornász, ma pedig már igazi legenda. Öt arany-, három ezüst- és két bronzérem az olimpiákon. Örök derű és életvidámság. Keleti Ágnes 101 éves lett. Isten éltesse sokáig!

Ősszel bizony megijedtünk, mert a sportlegenda elesett. Tudjuk, hogy idős korban ebből sokkal nagyobb baj is lehet, de Keleti Ágnes a már ismert életerejével és kitartásával ezt az akadályt is vette. Bár lábadozik, de derűje a régi. Az is igaz, hogy 24 órás felügyelet alatt kell állnia, de ez nem is csoda.

Egy nővér és egy házvezető segít neki a mindennapokban, emellett gyógytornász és orvos is rendszeresen jár hozzá. Noha a baleset ágyba kényszerítette, de már a foteljában is sok időt tud tölteni, miközben – mivel mindene a világ felfedezése – leginkább útifilmeket néz. Amikor pedig tornát adnak valamelyik csatornán, akkor természetesen nem kapcsol tovább. Minderről Ági néni szóvivője, egyszersmind jóbarátja, Róth Tamás beszélt a hirado.hu-nak.

Az is kiderült, hogy Keleti Ágnes köszöntésére az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, Gyurta Dániel, illetve az olimpiai bajnok öttusázó, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Fábián László is bejelentkezett. Az UTE színeit Juhász Judit, a tornaszakosztály vezetője és Balogh Péter kommunikációs vezető képviselte.

A szülinapi összejövetelre énekléssel, tortával és virággal készültek a barátok és a tisztelők. Természetesen a biztonság volt az elsődleges szempont, ezért a vendégeknek a helyszínen koronavírus-gyorstesztet kellett végezniük.

, , , , , , , ,