Kissrác voltam én: Dunai Ede és Bokros László könyvbemutatója

  •  
  •  
  •  

Miután az Újpest-fanatikus szerzőpáros befejezte legelső közös munkáját, rengeteg szervezés előzte meg, hogy méltó módon mutassák be az olvasó-szurkolóknak a „Kissrác voltam én” című regényüket. A hatás nem maradt el, hiszen rengetegen érkeztek a Városháza dísztermébe, köztük olyan „meglepetés vendégek”, mint az 1972/73-as Újpesti Dózsa bajnok labdarúgói.

Nagyon sokan várták már a január 20-i estét, amikor a Magyar Kultúra Napja alkalmából bemutatták Dunai Ede legújabb regényét, amit ezúttal Bokros László FAT-tel írtak együtt. A szerzők egyikét sem kell a liláknak bemutatni, hiszen Ede hosszú évek alkotói munkája révén Újpest krónikásává vált, FAT pedig a legendás Ultra Viola Bulldogs szurkolói csoport egyik oszlopos tagja volt. A rendezvény műsorvezetője lapunk állandó munkatársa, Gergely Gábor világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező volt, aki megmutatva riporteri kvalitásait, remek beszélgetős helyszíni interjúkat készített a vendégekkel.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A fociestet Déri Tibor polgármester nyitotta meg, aki beszédében elmondta, az Újpest és a labdarúgás mindig a város szimbóluma volt, amely nemcsak ország- hanem világszerte is öregbítette a lilák hírnevét. A beszédet követően Barabás Kiss Zoltán színművész olvasott fel egy részletet a Kissrác voltam én című regényből. Majd két videót tekinthetett meg a közönség, két legendás labdarúgó-mérkőzésről. Az UTE akadémista gyerekei pedig egy-egy kötetet vehettek át. A bemutató egyik fénypontja volt, amikor az 50 évvel ezelőtti, 1972/73-as újpesti bajnokcsapat labdarúgói a „színpadra” vonultak. Ám előtte fejet hajtottak azok előtt, akik már nem lehetnek köztünk: Kolár Endre, Borbély Lajos, Bene Ferenc, és az edző, Kovács Imre.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Hatalmas taps övezte a következő díszvendégeket: Szentmihályi Antal, Borbély László, Szigethi Károly, Noskó Ernő, Dunai III Ede, Harsányi László, Juhász Péter, Tóth András. A legendás sportolókat vastaps és az önkormányzat ajándékcsomagja fogadta.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Az Újpest-induló szerzője, Horváth Attila költő és dalszövegíró következett, majd a szerzőpárossal beszélgetett Gergely Gábor.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Elhangzott:

„Sokunknak az életünk legcsodálatosabb emléke, hogy ott lehettünk a nyolcvanas évek Népstadionjában, hogy élőben szurkoljunk végig egy-egy kettős rangadót… Egy olyan érzés, amelyet valószínűleg csak az érthet meg igazán, aki az anyatejjel szívta magába a futball szeretetét, és akinél nem volt boldogabb ember a világon, ha nyertek a kedvencei.”

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Az est hivatalos részét Dunai III Ede olimpiai ezüstérmes és tizenkétszeres magyar válogatott labdarúgó élménybeszámolója zárta. Eljött a bemutatóra Böőr Zoltán háromszoros magyar bajnok, aki 2010 és 11 között rúgta a liláknál a bőrt, továbbá Rajczi Péter, aki 9 éven át erősítette az Újpest csapatát, a közönség soraiban pedig ott volt Schumann Péter háromszoros magyar bajnok.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Az estet dedikálással egybekötött állófogadás zárta, amely során mindenki átélhette az „újpesti aranycsapat” legnagyobb sikereit, és a lilák aranykorának a legfényesebb pillanatait.

, , , , , , , , , , ,