Közlekedési fejlesztésekről döntött a városvezetés

  •  
  •  
  •  

Biztonságosabbá válik egy zebra és folytatódik az Újpest-Dunakeszi csomópont fejlesztése a képviselő-testület szeptember 29-ei döntései alapján.

Régi mandátum, új képviselő

Ünnepélyes aktussal vette kezdetét a szeptember 29-ei képviselő-testületi ülés: Maholányi Zsolt, a legutóbbi újpesti időközi választás győztese letette önkormányzati képviselői esküjét, ezzel a parlamenti mandátumot nyert korábbi népjóléti alpolgármester, Kanász-Nagy Máté mandátuma hivatalosan is új gazdára talált.

Trippon Norbert és Maholányi Zsolt

A lényeg: a költségvetési stabilitás

Ezt követően a képviselő-testület megszavazta a 2022. évi önkormányzati költségvetés negyedik módosítását. Ennek kapcsán a szakterületért felelős alpolgármester, Trippon Norbert kiemelte, hogy bár vannak olyan adónemek, amelyek egyelőre kevesebb bevételt hoztak, mint várták, a bevételi oldalon vannak a várnál jobban teljesítő források is. Összességében szerinte a költségvetés a világ- és országszerte növekvő rezsiárak ellenére is tartható, ugyanakkor hozzátette:

“Figyelni kell arra, hogy jól teljesülnek-e a bevételeink, a kiadások kapcsán pedig követni kell, hogy mi történik az energiafogyasztás frontján. Legfontosabb feladatunk annak biztosítása, hogy a városunk a saját lábán álljon, színvonalasan üzemeljen, munkavállalóinknak biztosíthassuk a megfelelő munkakörülményeket, üzemeltetni tudjuk az intézményeinket és biztosítani tudjuk az ellátottjaink ápolását és kényelmét.”

Trippon Norbert

Biztonságosabb zebra

A képviselők ezt követően két fontos közlekedési beruházásról is döntöttek, Trippon Norbert alpolgármester előterjesztéseit támogatva.

Az első javaslat értelmében a Külső Szilágyi úti és a Székpatak utcai buszmegállóknál található gyalogátkelőhelyet alakítják át nyomógombos rendszerűre. Erre azért van szükség, mert a lakossági visszajelzések alapján, főleg a délutáni csúcsforgalom idején a zebrán való közlekedés jelenleg fokozottan balesetveszélyes.

Déri Tibor polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén szintén tárgyalták az átalakítást, amelyet a testület egyhangúlag támogatott.

Trippon Norbert közölte: a Budapest Közútkezelő Zrt. legkésőbb 2023 májusáig megvalósítja a fejlesztést.

Készül a Dunakeszi-Újpest csomópont

A másik fontos fejlemény a Külső Szilágyi utat a dunakeszi Pálya utcával összekapcsoló közlekedési csomópont fejlesztésével kapcsolatos pénzeszköz-átadási megállapodás megszavazása volt.

Mint emlékezetes, a két település közötti autós és kerékpáros közlekedés problémáit kiküszöbölni hivatott fejlesztés során Újpest a közlekedési lámpák rendszerének kialakítását és a közvilágítás fejlesztését vállalta magára. A dunakeszi önkormányzat által kivitelezett útépítési munkálatok Trippon Norbert tájékoztatása szerint beszállítói okok miatt csúsztak, de a késedelem mértéke “nem volt drámai”.

Az egybehangzó képviselő-testületi döntés értelmében a további szükséges munkálatok költségét a városvezetés átutalja Dunakeszi önkormányzatának.

, , , , , , , , , , , , , , ,